קציצות בשר ברוטב יין אדום ומח עצם

הפתיעו את האורחים עם תבשיל עשיר של קציצות, שיעורר קריאות התפעלות מסביב לשולחן. מתאים במיוחד לימים קרירים
קשה
17 מצרכים
2:0

הוראות הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים גזר ושום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
  2. מסדרים את עצמות המח בין הירקות, מוסיפים יין, סוכר, הסילאן והטימין ומבשלים כ-5 דקות.
  3. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לאש קטנה ומכסים כיסוי חלקי. מבשלים כ-30 דקות.
  4. בינתיים מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל החומרים ויוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
  5. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים קלות את הקציצות במשך כמה דקות, כך שישחימו משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  6. מעבירים את הקציצות לרוטב וממשיכים לבשל כ-45 דקות.
  7. מגישים לצד חלה טריה, אורז או מעל פסטה.

אהבתם? שתפו

קציצות בשר ברוטב יין אדום ומח עצם

חומרים ל 15-20 קציצות

לרוטב

  • 3-4 כפות שמן זית או שמן קנולה
  • 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
  • 3 גזרים קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 6 יחידות מח עצם
  • 3/4 כוס יין אדום
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות סילאן
  • עלים מ 2-3 ענפי טימין
  • 2 כוסות מים
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 2 כוסות מים

לקציצות

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 כפות פרורי לחם
  • 2 שיני שום כתושות
  • חופן קטן עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • 1 ביצה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן "עץ הזית" לטיגון

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

דלעת ממולאת דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30