קציצות בשר ברוטב יין אדום ומח עצם
הפתיעו את האורחים עם תבשיל עשיר של קציצות, שיעורר קריאות התפעלות מסביב לשולחן. מתאים במיוחד לימים קרירים
קשה
17 מצרכים
2:0
הוראות הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים גזר ושום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מסדרים את עצמות המח בין הירקות, מוסיפים יין, סוכר, הסילאן והטימין ומבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים קוביות תפוחי אדמה ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לאש קטנה ומכסים כיסוי חלקי. מבשלים כ-30 דקות.
- בינתיים מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל החומרים ויוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
- מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים קלות את הקציצות במשך כמה דקות, כך שישחימו משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
- מעבירים את הקציצות לרוטב וממשיכים לבשל כ-45 דקות.
- מגישים לצד חלה טריה, אורז או מעל פסטה.
חומרים ל 15-20 קציצות
לרוטב
- 3-4 כפות שמן זית או שמן קנולה
- 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
- 3 גזרים קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים
- 3 שיני שום פרוסות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 6 יחידות מח עצם
- 3/4 כוס יין אדום
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות סילאן
- עלים מ 2-3 ענפי טימין
- 2 כוסות מים
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
- 2 כוסות מים
לקציצות
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 כפות פרורי לחם
- 2 שיני שום כתושות
- חופן קטן עלי פטרוזיליה, קצוצים
- 1 ביצה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- שמן "עץ הזית" לטיגון
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצל עגל בציפוי פירורי לחם ועשבי תיבול
קל
12 מצרכים
0:30
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30