אפונים להמונים: מרק אפונה עשיר

לא צריך לחכות שהטמפרטורות יצנחו בשביל להתענג על מרק אפונה לימוני ומרענן. מגישים עם שמנת חמוצה ועלי נענע טריים
קל
12 מצרכים
1:0
  1. מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט. מוסיפים קוביות תפוח אדמה ומטגנים כ-4 דקות נוספות.
  2. מוסיפים גרידת לימון ומיץ, עלי נענע ומרק או מים ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים כ-15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מוסיפים אפונה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  4. מסננים את הירקות מהמרק (שומרים את הנוזלים בצד) ומעבירים לבלנדר. טוחנים למרקם חלק תוך הוספת הנוזלים לפי הצורך, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל לבן.
  5. יוצקים את המרק לצלחות עמוקות, מפזרים שמנת או שמן זית ומעל אפונים. מקשטים בעלי נענע טריים.

*ניתן להחליף את האפונים להגשה באפונה מיובשת בטעם וואסבי, ולהוסיף קצת עוקץ למרק.

אהבתם? שתפו
אפונים להמונים: מרק אפונה עשיר

חומרים ל 4-6 מנות

  • 2 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 1 בצל, קצוץ גס
  • 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות
  • קליפה מגוררת מלימון 1
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 גבעולי נענע, רק העלים (או 1 כף נענע יבשה)
  • 1 ליטר מרק צח (או מים)
  • 1 כפית מלח
  • 500 גרם אפונה קפואה או טרייה
  • פלפל לבן

להגשה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

פלמוד ים תיכוני
קל מאוד
8 מצרכים
0:15
מרק עגבניות
קל מאוד
9 מצרכים
0:45
דילוג לתוכן