אפונים להמונים: מרק אפונה עשיר
לא צריך לחכות שהטמפרטורות יצנחו בשביל להתענג על מרק אפונה לימוני ומרענן. מגישים עם שמנת חמוצה ועלי נענע טריים
קל
12 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט. מוסיפים קוביות תפוח אדמה ומטגנים כ-4 דקות נוספות.
- מוסיפים גרידת לימון ומיץ, עלי נענע ומרק או מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ-15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מוסיפים אפונה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מסננים את הירקות מהמרק (שומרים את הנוזלים בצד) ומעבירים לבלנדר. טוחנים למרקם חלק תוך הוספת הנוזלים לפי הצורך, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל לבן.
- יוצקים את המרק לצלחות עמוקות, מפזרים שמנת או שמן זית ומעל אפונים. מקשטים בעלי נענע טריים.
*ניתן להחליף את האפונים להגשה באפונה מיובשת בטעם וואסבי, ולהוסיף קצת עוקץ למרק.
חומרים ל 4-6 מנות
- 2 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 1 בצל, קצוץ גס
- 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות
- קליפה מגוררת מלימון 1
- 2 כפות מיץ לימון
- 4 גבעולי נענע, רק העלים (או 1 כף נענע יבשה)
- 1 ליטר מרק צח (או מים)
- 1 כפית מלח
- 500 גרם אפונה קפואה או טרייה
- פלפל לבן
להגשה
- מעט אפונה לא מבושלת
- שמנת חמוצה
- שמן זית "עץ הזית"
- עלי נענע
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
מרק עוף עם קניידלך לפסח
קל
20 מצרכים
0:45
פלמוד ים תיכוני
קל מאוד
8 מצרכים
0:15
מרק עגבניות
קל מאוד
9 מצרכים
0:45