מושלם לקיץ: סושי מפורק עם סלמון טרי ומלפפונים

המנה הזו היא ללא ספק המרענן הרשמי של הקיץ. סושי קליל ומלא בטעמים אסיאתיים, שאפילו לא תצטרכו להתאמץ ולגלגל
קל
16 מצרכים
0:45

הוראות הכנה

  1. מבשלים את האורז: מעבירים את האורז לסיר, יוצקים כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות. מכבים ומשאירים את הסיר סגור ל-15 דקות נוספות.
  2. בקערה קטנה מערבבים חומץ, סוכר ומלח עד להמסה. מעבירים את האורז לקערה רחבה ושטוחה ומערבבים עם הרוטב בכף עץ, בתנועות כמו של קיפול קצף לבלילה של עוגה – כך שהאורז לא יימעך וישמור על צורתו. מניחים ל-2 דקות, מקפלים שוב, מניחים ושוב מקפלים. שומרים בכלי מכוסה.
  3. מכינים את הסלמון: מערבבים בקערה סלמון, מיונז, סויה ורוטב צ'ילי חריף (לא חובה) כך שהדג ייעטף בחומרי התיבול. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  4. מכינים סלט מלפפונים: מערבבים בקערה נפרדת את חומרי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. מרכיבים את הסושי: בקערה שקופה או כוסות זכוכית אישיות מניחים שכבת אורז ומעליה את הסלמון וסלט המלפפונים. מפזרים מעל שומשום, מסדרים מקלוני גזר ומגישים לצד רוטב טריאקי. אפשר גם להגיש את המרכיבים זה לצד זה על צלחת הגשה גדולה וכל סועד מרכיב לעצמו.

אהבתם? שתפו

מושלם לקיץ: סושי מפורק עם סלמון טרי ומלפפונים

חומרים ל-4 מנות

לאורז

  • 1 כוס אורז עגול, שטוף היטב ומסונן
  • 1 כוס מים
  • 3 כפות חומץ
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית מלח

לסלמון

  • 250 גרם סלמון טרי קצוץ
  • 2 כפות מיונז
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סרירצ'ה (רוטב צ'ילי חריף)

לסלט מלפפונים

  • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנטנות
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף מירין
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שמן קנולה "עץ הזית"
  • 1 כפית כוסברה קצוצה דק
  • 1 כף שומשום קלוי
  • מלח

להגשה

  • שומשום
  • מקלוני גזר
  • רוטב טריאקי