כריך ירקות צלויים עם אריסה ביתית ואיולי

כריך לא חייב להיות פשרה מהירה כשרעבים - הוא יכול להיות גם מנה מושקעת ומעוררת תיאבון, כמו שמוכיח המתכון הזה. על הדרך תלמדו להכין אריסה ביתית ואיולי יוגורט
קל
23 מצרכים
0:30
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. צולים את הירקות: פורסים את הירקות לעובי של כ-4 מ"מ ואת הכרובית מפרקים לפרחים קטנים. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומערבבים בידיים כך שהירקות ייעטפו בתיבול. מסדרים בשכבה אחת על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, מוסיפים ענפי מרווה וצולים בתנור כ-10 דקות, לריכוך והזהבה.
  3. בינתיים מכינים איולי: טוחנים בבלנדר במהירות נמוכה-בינונית חלמונים, שום, מלח, לימון וחומץ. מזלפים שמן זית תוך כדי טחינה בקצב איטי, עד לקבלת מרקם של מיונז. מעבירים לקערה ומערבבים בעדינות פנימה את היוגורט. שומרים במקרר.
  4. מכינים אריסה: מסננים את הפלפלים וטוחנים עם השום במטחנת בשר או במעבד מזון. מערבבים עם שאר חומרי האריסה, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
  5. מכינים סלט: מעבירים את עשבי התיבול לקערה וממש לפני הרכבת הכריך מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים.
  6. מרכיבים את הכריך: מורחים איולי ואריסה על פרוסות הלחם. מניחים מעל כמות נדיבה של ירקות צלויים ועליהם סלט עלים. סוגרים את הכריך, עוטפים ומגישים.
אהבתם? שתפו
כריך ירקות צלויים עם אריסה ביתית ואיולי

חומרים ל-4 כריכים גדולים

  • 8 פרוסות של לחם כפרי או 4 לחמניות

לירקות

  • 1 חציל
  • 2 קישואים
  • 2 עגבניות
  • 1 פלפל חריף ירוק
  • 1 תפוח אדמה
  • 1/4 כרובית
  • 1 בצל יבש
  • 1/4 כוס שמן זית "עץ הזית"
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 2 ענפי מרווה טריים
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לאיולי

  • 5 חלמונים
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית מלח ים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף חומץ יין לבן
  • 500 מ"ל שמן זית "עץ הזית"
  • 100 גרם יוגורט (עדיף כבשים)

לאריסה

  • 50 גרם פלפל מתוק יבש, נקי מגרעינים ומושרה לילה במים קרים
  • 5 שיני שום
  • 1 כף פלפל שאטה גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כוס שמן זית "עץ הזית"
  • 1/3 כוס מיץ לימון

לסלט עשבים

  • 1/4 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד
  • 1/4 צרור נענע, עלים בלבד
  • 1/4 צרור כוסברה, עלים בלבד
  • מיץ מלימון אחד
  • 6 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • קורט מלח ים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

בראוניז
קל מאוד
10 מצרכים
0:30
דילוג לתוכן