כריך ירקות צלויים עם אריסה ביתית ואיולי
כריך לא חייב להיות פשרה מהירה כשרעבים - הוא יכול להיות גם מנה מושקעת ומעוררת תיאבון, כמו שמוכיח המתכון הזה. על הדרך תלמדו להכין אריסה ביתית ואיולי יוגורט
קל
23 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- צולים את הירקות: פורסים את הירקות לעובי של כ-4 מ"מ ואת הכרובית מפרקים לפרחים קטנים. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומערבבים בידיים כך שהירקות ייעטפו בתיבול. מסדרים בשכבה אחת על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, מוסיפים ענפי מרווה וצולים בתנור כ-10 דקות, לריכוך והזהבה.
- בינתיים מכינים איולי: טוחנים בבלנדר במהירות נמוכה-בינונית חלמונים, שום, מלח, לימון וחומץ. מזלפים שמן זית תוך כדי טחינה בקצב איטי, עד לקבלת מרקם של מיונז. מעבירים לקערה ומערבבים בעדינות פנימה את היוגורט. שומרים במקרר.
- מכינים אריסה: מסננים את הפלפלים וטוחנים עם השום במטחנת בשר או במעבד מזון. מערבבים עם שאר חומרי האריסה, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
- מכינים סלט: מעבירים את עשבי התיבול לקערה וממש לפני הרכבת הכריך מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים.
- מרכיבים את הכריך: מורחים איולי ואריסה על פרוסות הלחם. מניחים מעל כמות נדיבה של ירקות צלויים ועליהם סלט עלים. סוגרים את הכריך, עוטפים ומגישים.
חומרים ל-4 כריכים גדולים
- 8 פרוסות של לחם כפרי או 4 לחמניות
לירקות
- 1 חציל
- 2 קישואים
- 2 עגבניות
- 1 פלפל חריף ירוק
- 1 תפוח אדמה
- 1/4 כרובית
- 1 בצל יבש
- 1/4 כוס שמן זית "עץ הזית"
- 1/2 כפית מלח ים
- 2 ענפי מרווה טריים
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לאיולי
- 5 חלמונים
- 2 שיני שום
- 1 כפית מלח ים
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף חומץ יין לבן
- 500 מ"ל שמן זית "עץ הזית"
- 100 גרם יוגורט (עדיף כבשים)
לאריסה
- 50 גרם פלפל מתוק יבש, נקי מגרעינים ומושרה לילה במים קרים
- 5 שיני שום
- 1 כף פלפל שאטה גרוס
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כוס שמן זית "עץ הזית"
- 1/3 כוס מיץ לימון
לסלט עשבים
- 1/4 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד
- 1/4 צרור נענע, עלים בלבד
- 1/4 צרור כוסברה, עלים בלבד
- מיץ מלימון אחד
- 6 כפות שמן זית "עץ הזית"
- קורט מלח ים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בראוניז
קל מאוד
10 מצרכים
0:30
כריך ירקות צלויים עם אריסה ביתית ואיולי
קל
23 מצרכים
0:30