פוקאצ'ה מגולגלת במילוי בטטה, פטריות ותרד

מיקי שמו מלמד איך מכינים פוקאצ'ה ירקות קצת אחרת - במקום לאפות אותה פתוחה, משטחים עליה תערובת ירקות, אגוזים וגבינה ומגלגלים
בינוני
16 מצרכים
1:50

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבירים קמח ומים לקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה במשך 3 דקות במהירות איטית, עד שהמים נטמעים בקמח.
  2. מוסיפים שמרים, מגבירים מהירות לבינונית וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. מכסים בניילון או מגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך שעה.
  4. בינתיים אופים את הבטטה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים את קוביות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. אופים כ-10 דקות עד שקוביות הבטטה רכות אך יציבות.
  5. ממשיכים בהכנת המלית: יוצקים שמן זית למחבת ומטגנים בצל כ-5 דקות, להזהבה קלה. מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות נצרבות. מוסיפים תרד וממשיכים לטגן עד שהעלים מתרככים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומסירים מהאש. מוסיפים אגוזים וגבינות (אם רוצים) ומערבבים.
  6. מערבבים גבינת שמנת עם מלח ופלפל, עד שהיא רכה ומשחתית.
  7. מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח ומחלקים  ל-9 יחידות. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25*12 ס"מ. מורחים שכבה של גבינת שמנת ומפזרים עליה ממלית הירקות. מגלגלים את הפוקאצ'ה לצורת לחמנייה מאורכת ומשהים לתפיחה שנייה למשך 30 דקות.
  8. מחממים תנור ל-230 מעלות.
  9. אופים בתנור החם 8-9 דקות, עד שהפוקאצ'ה מזהיבה היטב. מזלפים שמן זית, מפזרים מעט מלח ים ומגישים.

אהבתם? שתפו

פוקאצ'ה מגולגלת במילוי בטטה, פטריות ותרד

חומרים ל-9 פוקצ'ות

לבצק

  • 1 קילו קמח לחם
  • 600 גרם (1/2 2 כוסות) מים
  • 20 גרם (1 כף) שמרים טריים
  • 20 גרם (1 כף) מלח
  • 30 גרם (3 כפות) שמן זית "עץ הזית"

למריחה

  • 500 גרם גבינת שמנת
  • מלח, פלפל

למלית

  • 100 גרם בטטה חתוכה לקוביות
  • שמן זית "עץ הזית"
  • מלח, פלפל
  • 1 בצל קצוץ
  • 200 גרם עלי תרד שטופים היטב
  • 200 גרם פטריות פרוסות
  • קורט פפריקה
  • 40 גרם אגוזי פקאן קלויים
  • מעט גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
  • מעט גבינת פטה מפוררת (לא חובה)

להגשה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

פיתה צנים במחבת פיתה צנים במחבת
קל מאוד
2 מצרכים
0:5
לאפות ביתיות
קל
6 מצרכים
0:30