פוקאצ'ה מגולגלת במילוי בטטה, פטריות ותרד
מיקי שמו מלמד איך מכינים פוקאצ'ה ירקות קצת אחרת - במקום לאפות אותה פתוחה, משטחים עליה תערובת ירקות, אגוזים וגבינה ומגלגלים
בינוני
16 מצרכים
1:50
הוראות הכנה
- מכינים את הבצק: מעבירים קמח ומים לקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה במשך 3 דקות במהירות איטית, עד שהמים נטמעים בקמח.
- מוסיפים שמרים, מגבירים מהירות לבינונית וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.
- מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. מכסים בניילון או מגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך שעה.
- בינתיים אופים את הבטטה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים את קוביות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. אופים כ-10 דקות עד שקוביות הבטטה רכות אך יציבות.
- ממשיכים בהכנת המלית: יוצקים שמן זית למחבת ומטגנים בצל כ-5 דקות, להזהבה קלה. מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות נצרבות. מוסיפים תרד וממשיכים לטגן עד שהעלים מתרככים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומסירים מהאש. מוסיפים אגוזים וגבינות (אם רוצים) ומערבבים.
- מערבבים גבינת שמנת עם מלח ופלפל, עד שהיא רכה ומשחתית.
- מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-9 יחידות. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25*12 ס"מ. מורחים שכבה של גבינת שמנת ומפזרים עליה ממלית הירקות. מגלגלים את הפוקאצ'ה לצורת לחמנייה מאורכת ומשהים לתפיחה שנייה למשך 30 דקות.
- מחממים תנור ל-230 מעלות.
- אופים בתנור החם 8-9 דקות, עד שהפוקאצ'ה מזהיבה היטב. מזלפים שמן זית, מפזרים מעט מלח ים ומגישים.
חומרים ל-9 פוקצ'ות
לבצק
- 1 קילו קמח לחם
- 600 גרם (1/2 2 כוסות) מים
- 20 גרם (1 כף) שמרים טריים
- 20 גרם (1 כף) מלח
- 30 גרם (3 כפות) שמן זית "עץ הזית"
למריחה
- 500 גרם גבינת שמנת
- מלח, פלפל
למלית
- 100 גרם בטטה חתוכה לקוביות
- שמן זית "עץ הזית"
- מלח, פלפל
- 1 בצל קצוץ
- 200 גרם עלי תרד שטופים היטב
- 200 גרם פטריות פרוסות
- קורט פפריקה
- 40 גרם אגוזי פקאן קלויים
- מעט גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
- מעט גבינת פטה מפוררת (לא חובה)
להגשה
- 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
- מעט מלח ים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
עוגיות שמן זית וזעתר
קל
3 מצרכים
0:30
פיתה צנים במחבת
קל מאוד
2 מצרכים
0:5
לאפות ביתיות
קל
6 מצרכים
0:30