רוגעלך בשר: קבב עטוף בבצק מלאווח

הפתעה במטבח - רוגעלך בשר אפויים קלים ומהירים להכנה! פשוט עוטפים קציצות קבב בבצק מלאווח ומכניסים לתנור
קל
14 מצרכים
1:10

הוראות הכנה

  1. מכינים שמן בזיליקום: טוחנים במעבד מזון שמן, בזיליקום ומלח ומשהים למשך שעה. מרפדים מסננת בבד גזה או נייר סופג ומסננים היטב.
  2. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מברישים מחבת פסים בשמן ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. צולים את הקבב 2 דקות מכל צד, להשחמה קלה. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
  4. מערבבים בקערה קטנה מיונז, פטרוזיליה, שום, מלח ופלפל.
  5. מורחים על כל משולש מלאווח כפית מתערובת המיונז, מניחים קבב לרוחב המשולש בבסיסו הרחב ומגלגלים לעבר הקודקוד תוך כדי משיכה קלה של הקצה, לצורת רוגעלך. ממשיכים כך עם יתר הקבבים והבצק.
  6. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה וזורים שומשום. אופים כ-25 דקות, עד הזהבה.
  7. יוצקים לצלחת הגשה רוטב טחינה, מניחים מעל את הרוגעלך האפויים ומזלפים שמן בזיליקום. מגישים מיד.

אהבתם? שתפו

רוגעלך בשר: קבב עטוף בבצק מלאווח

חומרים ל-12 יחידות

לשמן בזיליקום

לרוגעלך

  • 2 כפות שמן קנולה "עץ הזית"
  • 12 יחידות קבב מאורכים (אפשר לקנות מוכן ולהפשיר)
  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 שיני שום
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 4 יחידות בצק מלאווח מופשרים קלות ומחולקים ל-4
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • מעט שומשום
  • רוטב טחינה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו