מאפה סלמון, תרד ובטטה

מחפשים מנה טעימה ומרשימה אבל כזאת שלא תגרום לכם לייסורי מצפון? רות אוליבר מנצלת את בצק העלים שבמקפיא ומצרפת אליו סלמון, בטטה ותרד
בינוני
17 מצרכים
2:10

הוראות הכנה

  1. מערבבים את חומרי המשרה מניחים את רצועות הדג בתוכו. מעבירים למקרר לשעה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מערבבים קוביות בטטה עם 2 כפות שמן זית מלח, פלפל שחור וסוכר.
  4. מעבירים לתבנית בשכבה אחת, ואופים כ25 דקות עד שמתחיל להזהיב מעט והבטטות מתרככות, מקררים.
  5. מחממים את יתרת השמן במחבת מוסיפים שום ותרד. מערבבים ומטגנים כ-8 דקות עד שהנפח יורד והתרד הופך לסמרטוטי ורטוב. מעבירים למסננת ומקררים.
  6. מסדרים ריבועי בצק על תבנית שטוחה, מברישים את השוליים בביצה.
  7. שמים במרכז כל ריבוע בצק מתערובת התרד. מעל מניחים רצועת דג, ומספר קוביות בטטה. מתבלים במעט מלח ופלפל ו 2 עלי בזיליקום.
  8. חורצים ריבוע נוסף, מניחים מעל (אפשר לחתוך רצועות ולהניח בצורת שתי וערב) ומורחים בביצה. אופים כ- 25 דקות או עד שזהוב ומוכן. מגישים חם עם יוגורט או סלט.

אהבתם? שתפו

מאפה סלמון, תרד ובטטה
  • 1 חבילת בצק עלים חתוך לריבועים
  • 500 גרם סלמון חתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ

למשרה

  • 1/2 כוס סויה
  • 1/4 כוס מירין
  • 2 כפות דבש
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית רוטב סרירצ'ה
  • 1כף חומץ/לימון

למלית

  • 2 בטטות בינוניות חתוכות גס לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף סוכר
  • 3 שיני שום כתושות
  • 300 גרם עלי תרד צעירים
  • 20 עלי בזיליקום טרי

להברשה

  • 1 ביצה טרופה

להגשה

  • יוגורט/סלט

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

מאפה סלמון, תרד ובטטה
בינוני
17 מצרכים
2:10