מאפה סלמון, תרד ובטטה
מחפשים מנה טעימה ומרשימה אבל כזאת שלא תגרום לכם לייסורי מצפון? רות אוליבר מנצלת את בצק העלים שבמקפיא ומצרפת אליו סלמון, בטטה ותרד
בינוני
17 מצרכים
2:10
הוראות הכנה
- מערבבים את חומרי המשרה מניחים את רצועות הדג בתוכו. מעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים קוביות בטטה עם 2 כפות שמן זית מלח, פלפל שחור וסוכר.
- מעבירים לתבנית בשכבה אחת, ואופים כ25 דקות עד שמתחיל להזהיב מעט והבטטות מתרככות, מקררים.
- מחממים את יתרת השמן במחבת מוסיפים שום ותרד. מערבבים ומטגנים כ-8 דקות עד שהנפח יורד והתרד הופך לסמרטוטי ורטוב. מעבירים למסננת ומקררים.
- מסדרים ריבועי בצק על תבנית שטוחה, מברישים את השוליים בביצה.
- שמים במרכז כל ריבוע בצק מתערובת התרד. מעל מניחים רצועת דג, ומספר קוביות בטטה. מתבלים במעט מלח ופלפל ו 2 עלי בזיליקום.
- חורצים ריבוע נוסף, מניחים מעל (אפשר לחתוך רצועות ולהניח בצורת שתי וערב) ומורחים בביצה. אופים כ- 25 דקות או עד שזהוב ומוכן. מגישים חם עם יוגורט או סלט.
- 1 חבילת בצק עלים חתוך לריבועים
- 500 גרם סלמון חתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ
למשרה
- 1/2 כוס סויה
- 1/4 כוס מירין
- 2 כפות דבש
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כפית רוטב סרירצ'ה
- 1כף חומץ/לימון
למלית
- 2 בטטות בינוניות חתוכות גס לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כף סוכר
- 3 שיני שום כתושות
- 300 גרם עלי תרד צעירים
- 20 עלי בזיליקום טרי
להברשה
- 1 ביצה טרופה
להגשה
- יוגורט/סלט
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
מאפה סלמון, תרד ובטטה
בינוני
17 מצרכים
2:10