מיט בולס: ספגטי עם כדורי בשר
עלו על טיסה לאיטליה עם המנה הקלאסית והאהובה - פסטה עם כדורוני בשר קטנים ברוטב עגבניות סמיך ועשיר
קשה
14 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מכינים את הרוטב: שמים את שמן הזית והשום בסיר רחב ושטוח ומחממים מעל להבה בינונית כדקה, עד שהשום מתחיל להזהיב מעט (ולא יותר). מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים היטב, וממשיכים לטגן עוד חצי דקה.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות משומרות וטריות, טימין, מים ומלח. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל מעל להבה בינונית-נמוכה במשך שעה בבעבוע עדין. אם הרוטב סמיך מאד, ניתן להוסיף עוד מים. טועמים ואם צריך מוסיפים מעט סוכר לאיזון החמיצות.
- מכינים את כדורי הבשר: לקראת סוף בישול הרוטב, מעבירים את כל החומרים של כדורי הבשר לקערה גדולה ומערבבים לתערובת אחידה. ממשיכים ללוש בידיים כ-2 דקות נוספות.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורונים קטנים (כמות של כפית לערך לכל כדור) ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- יוצקים שכבה דקה של שמן זית למחבת רחבה, מחממים ומטגנים מחצית מהכדורים מעל להבה בינונית במשך 2-3 דקות, להזהבה. מנענעים את המחבת מדי פעם כדי שיזהיבו מכל הצדדים. מעבירים את הכדורים המוזהבים לסיר עם הרוטב וחוזרים על הפעולה עם מחצית הכדורים הנותרת.
- מכסים את הסיר ומנענעים אותו כך שכל הכדורים יכוסו ברוטב. מבשלים חצי שעה נוספת, עד שהקציצות רכות וטעימות. טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מתקנים תיבול עם סוכר, מלח ופלפל.
- בינתיים מבשלים את חבילת הספגטי לפי הוראות היצרן. מסננים את הספגטי ומעבירים מיד לצלחות הגשה. מניחים מעל הפסטה כמות יפה של רוטב וכדורי בשר ומגישים.
חומרים ל-6 מנות
לכדורי הבשר
- 500 גרם בשר טחון
- 1 ביצה גדולה
- צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- קורט אגוז מוסקט מגורר (או חצי כפית בהרט)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית "עץ הזית", לטיגון רדוד
לרוטב
- 4 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 6 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- 4-5 עגבניות טריות יפות, מגוררות בפומפייה או מרוסקות במעבד מזון
- כפית עלי טימין טריים
- 1/2 כוס (100 מ"ל) מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- סוכר, לפי צורך
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30
קרפצ'ו סינטה זריז
קל
6 מצרכים
0:10