תבשיל בסטיל- קציצות פירה ובשר
בינוני
9 מצרכים
0:35
הוראות הכנה
- הכנת הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך. מקררים, מקלפים ומועכים כמו פירה עם כפית המלח.
- הכנת המילוי: במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ואת הראס אל חנות וממשיכים לטגן ולערבב עד שהבשר שחום, מפורר וכמעט ללא נוזלים.
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הביצים הקשות ומתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש.
- ממלאים: לוקחים כף גדושה מהפירה משטחים מעט על היד, ממלאים בכף שטוחה מהמילוי וסוגרים כמו קובה מעט מאורכת. ממשיכים כך עם כל הפירה והמילוי.
- מטגנים: מחממים שמן לטיגון עמוק, מקמחים כל קציצת בסטיל בקמח, טובלים בביצה ומכניסים לשמן החם לטיגון עד השחמה. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם פלחי לימון.
כמות: 20-25 קציצות
לפירה:
- 6-7 תפוחי אדמה
- 1 כפית שטוחה מלח
למילוי:
- שמן
- 1 בצל קצוץ
- 300 גרם בשר טחון
- 1/4 כפית ראס אל חנות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 ביצים קשות קצוצות
- מלח ופלפל
לטיגון:
- שמן קנולה "מועשר"
- 2 ביצים טרופות
- 150 גרם (כוס ועוד כף) קמח
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצל עגל בציפוי פירורי לחם ועשבי תיבול
קל
12 מצרכים
0:30
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30