חלה ממולאת בפטריות וכרישה
מתכון של אינס שילת ינאי
בשיתוף וואלה! אוכל.
בינוני
16 מצרכים
2:0
הוראות הכנה
- מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר במיקסר עם וו לישה. את המים, המלח ושמן הזית ולשים היטב כ-8 דקות לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה או להכפלת הנפח.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכרישה והבצל הירוק כ-3 דקות. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עד לאידוי כל הנוזלים. מוסיפים את המלח, הפלפל והשקדים, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים את המלית.
- מחלקים את הבצק ל-3 או 4 חלקים שווים (תלוי איזו חלה אתם רוצים) ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. מניחים על כל עלה מהמלית, מגלגלים לרצועה ומהדקים. קולעים חלה, מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים את השומשום והשקדים ואופים 25-35 דקות להשחמה יפה.
לבצק:
- 1 ק"ג קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס שמן זית
- 2.5 כוסות מים
- 1 כף מלח
למלית:
- 1 כף שמן זית
- 1 כרישה קצוצה
- 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 4 כוסות פטריות פורטובלו קצוצות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 50 גרם שקדים מולבנים
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- 50 גרם שומשום
- 50 גרם שקדים מולבנים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בורקס מצה מושלם
קל
6 מצרכים
0:30
בורקיטס גבינה פשוטים
קל
11 מצרכים
1:0
פוקצ'ה מתוקה
קל
16 מצרכים
3:0