חלה ממולאת בפטריות וכרישה
מתכון של אינס שילת ינאי
בשיתוף וואלה! אוכל.
- מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר במיקסר עם וו לישה. את המים, המלח ושמן הזית ולשים היטב כ-8 דקות לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה או להכפלת הנפח.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכרישה והבצל הירוק כ-3 דקות. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עד לאידוי כל הנוזלים. מוסיפים את המלח, הפלפל והשקדים, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים את המלית.
- מחלקים את הבצק ל-3 או 4 חלקים שווים (תלוי איזו חלה אתם רוצים) ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. מניחים על כל עלה מהמלית, מגלגלים לרצועה ומהדקים. קולעים חלה, מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים את השומשום והשקדים ואופים 25-35 דקות להשחמה יפה.