חלה ממולאת בפטריות וכרישה

מתכון של אינס שילת ינאי בשיתוף וואלה! אוכל.
בינוני
16 מצרכים
2:0

הוראות הכנה

  1. מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר במיקסר עם וו לישה. את המים, המלח ושמן הזית ולשים היטב כ-8 דקות לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה או להכפלת הנפח.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכרישה והבצל הירוק כ-3 דקות. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עד לאידוי כל הנוזלים. מוסיפים את המלח, הפלפל והשקדים, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים את המלית.
  3. מחלקים את הבצק ל-3 או 4 חלקים שווים (תלוי איזו חלה אתם רוצים) ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. מניחים על כל עלה מהמלית, מגלגלים לרצועה ומהדקים. קולעים חלה, מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים את השומשום והשקדים ואופים 25-35 דקות להשחמה יפה.

אהבתם? שתפו

חלה ממולאת בפטריות וכרישה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2.5 כוסות מים
  • 1 כף מלח

למלית:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כרישה קצוצה
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 4 כוסות פטריות פורטובלו קצוצות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם שקדים מולבנים

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • 50 גרם שומשום
  • 50 גרם שקדים מולבנים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

בורקס מצה מושלם בורקס מצה מושלם
קל
6 מצרכים
0:30
פוקצ'ה מתוקה פוקצ'ה מתוקה
קל
16 מצרכים
3:0