דלעת במילוי בשר, ירקות ופירות יבשים
במקום להכין ממולאים קטנים, מכינים דלעת שלמה ממולאת והופכים אותה למנה חגיגית, שתפאר את השולחן ותתאים במיוחד לסעודת חג או לאירוח מושקע
קשה
18 מצרכים
2:0
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הדלעת: שוטפים היטב, חותכים לרוחב את החלק העליון של הדלעת ומרוקנים את התוכן. מברישים בשמן מבחוץ ומבפנים ואופים כשעה, עד שהדלעת מתרככת מעט.
- בינתיים מכינים את הבשר: מעבירים את כל החומרים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך (הוא ימשיך להתבשל אחרי המילוי הדלעת).
- במקביל מכינים את האורז: יוצקים שמן ומים לסיר, מוסיפים אורז ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מכבים ומשהים במכסה סגור כ-10 דקות. מאווררים במזלג, מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים בעדינות.
- מחממים שוב תנור ל-180 מעלות.
- ממלאים את הדלעת: מעבירים לתוך הדלעת את תכולת התבשיל עם מעט מנוזלי הבישול, מסדרים מעל את האורז, מכסים בנייר כסף ואופים כ-45 דקות עד שכל המרכיבים רכים וטעימים. מניחים להתקרר מעט ומגישים.
חומרים ל 4-5 מנות
- 1 דלעת גדולה
למלית
- 1 קילו בשר שריר, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 ענף רוזמרין
- 2 גזרים קלופים ופרוסים
- 3 בצלים פרוסים דק
- 1 כוס יין אדום
- 1/2 כוסות מרק בשר או מים
- 1/3 כוס שמן זית "עץ הזית"
- 10 משמשים מיובשים
- 10 שזיפים מגולענים
- 1 סלסלת פטריות (לא חובה)
- 1 כף בהרט
- מלח, פלפל
לאורז
- 1/4 כוס שמן "עץ הזית"
- 2 כוסות אורז יסמין
- 3/4 1 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כוס תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר וכדומה)
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצל עגל בציפוי פירורי לחם ועשבי תיבול
קל
12 מצרכים
0:30
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30