תבשיל שוקיים בדלעת, דבש ותפוחים

רות אוליבר מכינה תבשיל נפלא של שוקיים מתקתקות עם דלעת, דבש ותפוחים. מתאים לארוחת שבת וכמובן לראש השנה
קל
18 מצרכים
1:15

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בצל כ-10 דקות, לריכוך והזהבה קלה.
  2. מוסיפים סוכר חום, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהבצל מתקרמל ומזהיב. מוסיפים דבש או סילאן, תבלינים ואת השוקיים, וממשיכים לטגן כ-10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים 1/4 כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
  4. מוסיפים דלעת, גזר, תפוחים ופלפל חריף. מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות עד שהכל רך, כשמדי פעם מנענעים את הסיר בתנועות סיבוביות.
  5. מוסיפים מיץ לימון ומים במידת הצורך, טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש, ומשהים במכסה סגור 10 דקות.
  6. מגישים על אורז לבן ומפזרים שקדים ועלי פטרוזיליה טריים.

אהבתם? שתפו

תבשיל שוקיים בדלעת, דבש ותפוחים

מרכיבים ל-6 מנות:

  • 3 כפות שמן קנולה "עץ הזית"
  • 2 בצלים חתוכים לשמיניות (פלחים)
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
  • 6 שוקי עוף
  • 1/4 כוס מים
  • 500 גרם דלעת חתוכה קוביות גדולות
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 2 תפוחי עץ חמצמצים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • 2 כפות מיץ לימון

להגשה:

  • חופן שקדים קלויים
  • 1/4צרור עלי פטרוזיליה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו