תבשיל שוקיים בדלעת, דבש ותפוחים
רות אוליבר מכינה תבשיל נפלא של שוקיים מתקתקות עם דלעת, דבש ותפוחים. מתאים לארוחת שבת וכמובן לראש השנה
קל
18 מצרכים
1:15
הוראות הכנה
- מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בצל כ-10 דקות, לריכוך והזהבה קלה.
- מוסיפים סוכר חום, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהבצל מתקרמל ומזהיב. מוסיפים דבש או סילאן, תבלינים ואת השוקיים, וממשיכים לטגן כ-10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים 1/4 כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
- מוסיפים דלעת, גזר, תפוחים ופלפל חריף. מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות עד שהכל רך, כשמדי פעם מנענעים את הסיר בתנועות סיבוביות.
- מוסיפים מיץ לימון ומים במידת הצורך, טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש, ומשהים במכסה סגור 10 דקות.
- מגישים על אורז לבן ומפזרים שקדים ועלי פטרוזיליה טריים.
מרכיבים ל-6 מנות:
- 3 כפות שמן קנולה "עץ הזית"
- 2 בצלים חתוכים לשמיניות (פלחים)
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות דבש או סילאן
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית בהרט
- 1/2 כפית קינמון
- מלח, פלפל שחור גרוס טרי
- 6 שוקי עוף
- 1/4 כוס מים
- 500 גרם דלעת חתוכה קוביות גדולות
- 2 גזרים חתוכים גס
- 2 תפוחי עץ חמצמצים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 פלפל חריף פרוס דק
- 2 כפות מיץ לימון
להגשה:
- חופן שקדים קלויים
- 1/4צרור עלי פטרוזיליה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצלוני עוף בטמפורה פיקנטית
קל
11 מצרכים
0:20
שניצלוני עוף בציפוי תפוצ'יפס
קל
9 מצרכים
0:20
שניצל עוף בציפוי ביסלי
קל
9 מצרכים
0:20