קיץ קליל: סלמון בגריל עם סלט מנגו פיקנטי

מתכון מהיר של רות אוליבר שמתאים בול לימים החמים, עם קוביות סלמון צלויות לצד סלט עוקצני של מנגו וירקות. כמה קל, ככה טעים
קל מאוד
13 מצרכים
0:10

הוראות הכנה

  1. מחממים גריל או תנור לחום גבוה (220-230 מעלות).
  2. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפיה ומניחים עליה את קוביות הסלמון. מפזרים מעל מלח וסומאק.
  3. מערבבים בקערית טריאקי, שמן ולימון ומזלפים כמחצית מהרוטב על קוביות הסלמון. אופים בתנור עד למידת העשייה הרצויה, 3-4 דקות.
  4. בינתיים מערבבים בקערה את חומרי הסלט, מעבירים לצלחת הגשה ומניחים מעל את קוביות הסלמון. מזלפים בעזרת כפית את שארית הרוטב ומגישים מיד.

אהבתם? שתפו

קיץ קליל: סלמון בגריל עם סלט מנגו פיקנטי

חומרים ל-4 מנות

  • 500 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות
  • 1 כפית סומאק
  • מלח גס
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 4 כפות מיץ לימון

לסלט

  • 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 מנגו חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ
  • 2 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח