רעמים וברקים: נזיד עדשים עם תפוחי אדמה
לימים גשומים שבהם כיף להיכנס מתחת לשמיכה - רות אוליבר רוקחת נזיד עדשים עשיר ומשביע עם תפוחי אדמה ובשר שחובה לנגב עם לחם טרי
קל
16 מצרכים
1:15
הוראות הכנה
- מחממים שמן בסיר בינוני. מוסיפים בצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
- מוסיפים קוביות בשר ומטגנים 8 דקות, עד שצבעם משתנה.
- מוסיפים מלח, ג'ינג'ר, שום, קארי, כורכום, כמון ורסק עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים ציר ועדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות.
- מוסיפים תפוחי אדמה מבשלים עוד 20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים והבשר מבושל (חשוב להקפיד ולערבב מידי פעם ובמידה וחסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים).
- מוסיפים כוסברה לימון וצ'ילי ומבשלים עוד 2 דקות.
- מכבים את האש, ממתנים 10 דקות ומגישים חם עם לחם טרי.
חומרים ל-10-8 מנות
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1/2 ק"ג בשר שייטל חתוך לקוביות קטנות (1 ס"מ)
- 1/4 כפית מלח
- 1 ס"מ של ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 4 שיני שום גדולות קצוצות גס
- 1 כף אבקת קארי
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון טחון
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 1 ליטר ציר עוף/בשר (אפשר מים עם אבקת מרק)
- 1 כוס עדשים אדומות
- 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כפית צ'ילי חריף
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30
קרפצ'ו סינטה זריז
קל
6 מצרכים
0:10