רעמים וברקים: נזיד עדשים עם תפוחי אדמה

לימים גשומים שבהם כיף להיכנס מתחת לשמיכה - רות אוליבר רוקחת נזיד עדשים עשיר ומשביע עם תפוחי אדמה ובשר שחובה לנגב עם לחם טרי
קל
16 מצרכים
1:15

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר בינוני. מוסיפים בצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
  2. מוסיפים קוביות בשר ומטגנים 8 דקות, עד שצבעם משתנה.
  3. מוסיפים מלח, ג'ינג'ר, שום, קארי, כורכום, כמון ורסק עגבניות ומערבבים.
  4. מוסיפים ציר ועדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות.
  5. מוסיפים תפוחי אדמה מבשלים עוד 20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים והבשר מבושל (חשוב להקפיד ולערבב מידי פעם ובמידה וחסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים).
  6. מוסיפים כוסברה לימון וצ'ילי ומבשלים עוד 2 דקות.
  7. מכבים את האש, ממתנים 10 דקות ומגישים חם עם לחם טרי.

אהבתם? שתפו

רעמים וברקים: נזיד עדשים עם תפוחי אדמה

חומרים ל-10-8 מנות

  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1/2 ק"ג בשר שייטל חתוך לקוביות קטנות (1 ס"מ)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ס"מ של ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 4 שיני שום גדולות קצוצות גס
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון טחון
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 1 ליטר ציר עוף/בשר (אפשר מים עם אבקת מרק)
  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כפית צ'ילי חריף

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

דלעת ממולאת דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30
קרפצ'ו סינטה זריז קרפצ'ו סינטה זריז
קל
6 מצרכים
0:10