קציצות טונה ברוטב חריימה מרוקאי
גרסה טעימה ועסיסית של חריימה מרוקאית מסורתית, עם קציצות טונה אפויות ומבושלות ברוטב עשיר וטעים במיוחד
קל
17 מצרכים
0:40
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות, עד לקבלת תערובת עיסתית.
- מרטיבים את הידיים במים, יוצרים קציצות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים בתנור החם 12 דקות, להזהבה.
- בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן, מוסיפים פלפל אדום וחריף, גזר ושום ומתבלים במלח. מטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים עגבניות, סוכר ותבלינים ומערבבים. יוצקים מעל כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מניחים בסיר עם הרוטב את הקציצות האפויות, מוסיפים שיני שום שלמות וכמה ענפי כוסברה, מכסים ומבשלים תוך בעבוע קל כ-15 דקות.
- מגישים עם אורז או עם לחם לבן טרי.
לקציצות
- 2 קופסאות טונה "עץ הזית"
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם (אם צריך מוסיפים כף נוספת)
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- ¼ כפית כמון
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב חריימה
- ½ כוס שמן
- 2 פלפלים אדומים מתוקים, חתוכים לרצועות
- 1 פלפל חריף ירוק (או לפי הטעם)
- 1 גזר קלוף וחתוך לרצועות (לא חובה)
- 5 שיני שום פרוסות
- מלח
- 5 עגבניות קלופות, חתוכות לרבעים
- 1 כפית סוכר
- ¼ כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- פלפל שחור
- 1 כוס מים
- 7 שיני שום שלמות
- כמה ענפי כוסברה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
11 מצרכים
0:20
קל
9 מצרכים
0:25
קל
7 מצרכים
0:20