קציצות טונה ברוטב חריימה מרוקאי

גרסה טעימה ועסיסית של חריימה מרוקאית מסורתית, עם קציצות טונה אפויות ומבושלות ברוטב עשיר וטעים במיוחד
קל
17 מצרכים
0:40

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות, עד לקבלת תערובת עיסתית.
  3. מרטיבים את הידיים במים, יוצרים קציצות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים בתנור החם 12 דקות, להזהבה.
  4. בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן, מוסיפים פלפל אדום וחריף, גזר ושום ומתבלים במלח. מטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים מעט.
  5. מוסיפים עגבניות, סוכר ותבלינים ומערבבים. יוצקים מעל כוס מים ומביאים לרתיחה.
  6. מניחים בסיר עם הרוטב את הקציצות האפויות, מוסיפים שיני שום שלמות וכמה ענפי כוסברה, מכסים ומבשלים תוך בעבוע קל כ-15 דקות.
  7. מגישים עם אורז או עם לחם לבן טרי.

אהבתם? שתפו

קציצות טונה ברוטב חריימה מרוקאי

לקציצות

  • 2 קופסאות טונה "עץ הזית"
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם (אם צריך מוסיפים כף נוספת)
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב חריימה

  • ½ כוס שמן
  • 2 פלפלים אדומים מתוקים, חתוכים לרצועות
  • 1 פלפל חריף ירוק (או לפי הטעם)
  • 1 גזר קלוף וחתוך לרצועות (לא חובה)
  • 5 שיני שום פרוסות
  • מלח
  • 5 עגבניות קלופות, חתוכות לרבעים
  • 1 כפית סוכר
  • ¼ כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • 1 כוס מים
  • 7 שיני שום שלמות
  • כמה ענפי כוסברה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו