אבי ביטון מפרגן: שקשוקה חורפית מפתיעה
אבי ביטון ביקר במסעדת לווייתן האילתית וקיבל השראה להכין שקשוקה ביתית נהדרת עם צ'וריסוס ולימונים כבושים, שתחמם אתכם בימים החורף הקרים
קל
11 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מחממים שמן זית במחבת וצולים את הצ'וריסוס בשלמותן. מוציאים ומניחים בצד.
- מוסיפים למחבת שום, פלפל חריף ועגבניות ומבשלים מעל להבה גבוהה כ-5 דקות.
- מתבלים במלח, פלפל, לימון כבוש ופפריקה ומערבבים. פורסים את הצ'וריסוס ומחזירים לרוטב לדקה נוספת.
- מוסיפים את החלמונים וממשיכים לבשל עד שהם מקבלים מעטה לבן אך עדיין רכים בפנים (חובבי חלמון טרי יכולים להוסיף את החלמונים לרוטב בשלב ההגשה).
- מחלקים לצלחות הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה
חומרים ל 2-3 סועדים
- 4 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 3 נקניקיות צ'וריסוס איכותיות
- 4 שיני שום
- 1 פלפל חריף פרוס דק
- 5 עגבניות בשלות קצוצות
- מלח, פלפל שחור
- 1 כפית לימון כבוש
- 1 כפית פפריקה
- 3 חלמונים
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצל עגל בציפוי פירורי לחם ועשבי תיבול
קל
12 מצרכים
0:30
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30