צ'ורבה רומנית
בינוני
9 מצרכים
1:5
הוראות הכנה
- מכינים מרק עוף ומסננים.
- מניחים את סיר המרק המסונן מעל אש קטנה ומוסיפים פנימה את הגזרים המגוררים ועלי הפטרוזיליה או הסלרי הקצוצים ומבשלים 10 דקות.
- בינתיים מערבבים יחד את מרכיבי הקציצות: הבשר, האורז, הביצה, הבצל והתבלינים ומערבבים.
- יוצרים עם הידיים כדורים מתערובת הבשר והאורז (הם לחים ומעט דביקים וזה בסדר) ומכניסים לתוך סיר המרק הרותח עם הגזרים והפטרוזיליה.
- ממשיכים לבשל כ-45 דקות. מכבים, מוסיפים מיץ לימון לפי החמיצות הרצויה ומגישים בצלחות עמוקות עם 2-3 כדורים לכל אחד.
- מרק עוף מבושל
- עלי פטרוזיליה או עלי סלרי קצוצים
- 2גזרים מגוררים שמן זית כתית
- מעולה מעודן
לקציצות:
- 250 גרם בשר עוף טחון
- 1/2 כוס אורז
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 ביצה
- מלח ופלפל שחור
- מיץ לימון לפי הטעם, בסוף הבישול
*אם יש בנמצא לאושטן משלבים אותו במקום עלי הפטרוזיליה/סלרי ומיץ לימון
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
צ'ורבה רומנית
בינוני
9 מצרכים
1:5
אבי ביטון מפרגן: פסטה בשרים עם כבד עוף
קל מאוד
11 מצרכים
0:20