רולדה במילוי קרם שוקולד לבן עם רוטב תותים

מתוק בחורף: הקונדיטורית מיכל בוטון מלמדת איך מכינים רולדה אמיתית במילוי קרם שוקולד לבן עם וניל, ומגישים ברוטב תות אדמוני
קשה
13 מצרכים
8:45

הוראות הכנה

  1. לילה לפני מכינים קרם שוקולד לבן: יוצקים שמנת מתוקה לסיר קטן, מוסיפים גרגירים מ-1/2 מקל וניל ומביאים לרתיחה. מעבירים את השוקולד הלבן לקערה חסינת חום ויוצקים עליו את השמנת החמה. משהים לדקה ומערבבים לקרם חלק. מניחים להתקרר, מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה (8 שעות).
  2. ביום ההכנה מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מכינים רולדה: מקציפים בקערת המיקסר ביצים, סוכר, וניל וקורט מלח במשך כ-8 דקות. מוסיפים שמן וממשיכים להקציף מעט לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  4. מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה נפרדת ומקפלים בעדינות לתוך הקצף, לתערובת אחידה.
  5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשטחים עליה את התערובת בשכבה אחידה (רצוי ליישר בעזרת פלטה מדורגת). אופים כ-7 דקות, להתייצבות והזהבה קלה.
  6. בינתיים מוציאים את הקרם מהמקרר, מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים לקבלת קרם חזק ויציב (היזהרו לא להקציף יותר מדי, הקרם עלול "להישבר").
  7. מניחים ליריעת הרולדה האפויה להצטנן מעט והופכים עם בעזרת נייר האפייה על נייר אפייה נוסף. מקלפים את הנייר העליון, מורחים בנדיבות בקרם וניל ומגלגלים לרוחב. מעבירים למקרר.
  8. מכינים קולי (רוטב) תותים: מעבירים את כל החומרים לסיר ומבשלים מעל להבה בינונית, עד שהתותים מתרככים. טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק.
  9. ממשיכים לבשל את הרוטב תוך כדי ערבוב, עד שהוא מצטמצם מעט. מסירים מהאש ומניחים להתקרר (אם לא מגישים מיד, אפשר לשמור במקרר).
  10. מרכיבים ומגישים: מנפים מעל הרולדה אבקת סוכר. מסדרים מעל רבעי תותים, מזלפים עליהם מהרוטב ומגישים.

אהבתם? שתפו

רולדה במילוי קרם שוקולד לבן עם רוטב תותים

לרולדה

  • 4 ביצים שלמות
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • תוכן מ-1/2 מקל וניל
  • קורט מלח
  • 1 כפית שמן קנולה "עץ הזית"
  • 100 גרם (1/2 כוס + 3 כפות) קמח
  • 1 גרם (1/3 כפית) אבקת אפיה

לקרם וניל

  • 300 גרם (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • תוכן מ-1/2 מקל וניל

לקולי תותים

  • 100 גרם תותים חתוכים לרבעים
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות מים

להגשה

  • אבקת סוכר
  • חופן נדיב תותים, חתוכים לרבעים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו