פוקצ'ה אוורירית עם פטנט

מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
8 מצרכים
2:0
  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה משומנת בשמן זית את כל המרכיבים של הבצק בעזרת כף לקבלת תערובת אחידה. מזלפים מעט שמן זית מעל.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים וחצי – שלוש או עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח בלילה במקרר).
  3. משמנים את התבנית בשמן זית והופכים את הבצק מהקערה ישר לתוכה, כדי שלא יאבד את הנפח. מכסים ומתפיחים חצי שעה נוספת.
  4. בינתיים מחממים תנור עם תבנית תנור הפוכה בפנים (או אבן אפייה) ל-200 מעלות.
  5. לוחצים את הבצק בתבנית בעזרת האצבעות כדי להוציא את האוויר ומזלפים בגומחות שנוצרו כ-4 כפות שמן זית. מפזרים את המלח ועשבי התיבול ואופים 20 – 25 דקות להזהבה יפה.
  6. מוציאים את הפוקצ'ה מהתנור, מזלפים עוד כף-שתיים שמן זית ומגישים.
אהבתם? שתפו
פוקצ'ה אוורירית עם פטנט

מרכיבים לפוקאצ׳ה גדולה 45*25 ס״מ:

לבצק:

  • 550 גרם (4 כוסות) קמח
  • 480 מ״ל (2 כוסות) מים
  • 1 כפית גדושה שמרים יבשים
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף מלח דק

לשימון ולציפוי:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח גס
  • עשבי תיבול טריים (תימין, מרווה או רוזמרין)

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

ברוסקטה בקלי קלות ברוסקטה בקלי קלות
קל מאוד
6 מצרכים
0:15