פוקצ'ה אוורירית עם פטנט
מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין
בשיתוף וואלה! אוכל.
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה משומנת בשמן זית את כל המרכיבים של הבצק בעזרת כף לקבלת תערובת אחידה. מזלפים מעט שמן זית מעל.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים וחצי – שלוש או עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח בלילה במקרר).
- משמנים את התבנית בשמן זית והופכים את הבצק מהקערה ישר לתוכה, כדי שלא יאבד את הנפח. מכסים ומתפיחים חצי שעה נוספת.
- בינתיים מחממים תנור עם תבנית תנור הפוכה בפנים (או אבן אפייה) ל-200 מעלות.
- לוחצים את הבצק בתבנית בעזרת האצבעות כדי להוציא את האוויר ומזלפים בגומחות שנוצרו כ-4 כפות שמן זית. מפזרים את המלח ועשבי התיבול ואופים 20 – 25 דקות להזהבה יפה.
- מוציאים את הפוקצ'ה מהתנור, מזלפים עוד כף-שתיים שמן זית ומגישים.