בוריק במלית פלאפל
עלי סיגר ממולאים בתערובת פלאפל מפנקת, מטוגנים ומוגשים עם רוטב יוגורט וסלט ישראלי בצד
קל
19 מצרכים
1:20
הוראות הכנה
- מסננים ושוטפים את גרגרי החומוס.
- טוחנים את החומוס עם בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה והפלפל השחור במטחנת בשר או מעבד מזון, עד לקבלת מרקם גס. זהירות, לא להגיע למרקם של פירה.
- מתבלים, מוסיפים אבקת אפיה וקמח, מערבבים היטב ומצננים במשך שעה במקרר. בינתיים מערבבים יחד את כל חומרי היוגורט.
- במחבת עמוקה מחממים את השמן (לטיגון חצי עמוק).
- ממלאים ומטגנים לוקחים עלה סיגר שמים במרכזו 2 כפות גדושות מתערובת הפלאפל מקפלים ל2 מחממים שמן ומטגנים כ- 3 דקות מכל צד, מניחים על נייר סופג, מגישים עם רוטב יוגורט וסלט ישראלי.
חומרים ל-15 מנות
- 1/2 ק"ג גרגרי חומוס, מושרים ללילה
- 1 בצל גדול קלוף
- 5 שיני שום קלופים
- 1 כוס כוסברה טרייה, שטופה וקצוצה גס
- 1 כוס פטרוזיליה טרייה שטופה וקצוצה גס
- 1כף זרעי כוסברה טחונים גס
- 1/2 כפית כמון
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות קמח לבן
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1 חבילת עלי סיגר מרוקאי מופשרים על פי ההוראות
- 1/2בקבוק שמן קנולה
ליוגורט
- 2-3 שיני שום קצוצות
- מיכל יוגורט גדול יוגורט
- 1/3 כוס שמנת מתוקה למרקם
- 1 קליפה מגורדת מלימון 1
- מלח
- 5 עלי נענע קצוצים דק
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45
תפוח אדמה קפיץ בשלושה טעמים
קל
7 מצרכים
0:40
תפוחי אדמה צלויים
קל
5 מצרכים
0:25