בטטות צלויות
מתכון של עז תלם
בשיתוף וואלה! אוכל.
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מנקים היטב את קליפת הבטטות וחוצים אותם לאורך.
- יוצקים חצי מכמות שמן הזית בתבנית ומפזרים מעל את המלח, האורגנו והפלפל. מניחים מעל את הבטטות עם הצד החצוי כלפי מטה. מנענעים את הבטטות בתבנית כך ששמן הזית יכסה את כל שטח החתכים. מזלפים מעל עוד שמן זית.
- אופים את הבטטות 35-40 דקות עד שהן אפויות לחלוטין, רכות מאוד ונחרכות מעט.
- מגישים עם יוגורט, טחינה גולמית, סחוג ירוק או פסטו.