כיסוני עלי כרוב ממולאים בעוף טחון

מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
14 מצרכים
0:30

הוראות הכנה

  1. מכינים את הכרוב למילוי: חותכים מסביב לבסיס הכרוב, כדי להוציא את ה״גזע״ אליו מחוברים העלים.
  2. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים, מניחים את הכרוב בתוכו ומבשלים 2-3 דקות. מפרקים תחילה את העלים החיצוניים הרכים וממשיכים לבשל ולהוציא מדי פעם עוד ועוד עלים רכים ונוחים למילוי.
  3. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה.
  5. ממלאים את העלים: מניחים עלה כרוב על משטח עבודה, עורמים כף מהמלית וסוגרים לצורת צרור. קושרים את העלה בעזרת גבעול עירית.
  6. מרססים תרסיס שמן זית בסיר סוטאז' או מחבת עמוקה ומניחים בתוכו את כיסוני הכרוב. מטגנים עד שהחלק התחתון של הכיסנים נצרב יפה. מוסיפים את המרק או המים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10 דקות. משאירים את הסיר מכוסה ל-2-3 דקות נוספות.
  7. מגישים חם עם הרוטב.

אהבתם? שתפו

כיסוני עלי כרוב ממולאים בעוף טחון

מרכיבים ל-8-6 מנות:

  • 1 כרוב
  • 1 צרור גבעולי עירית
  • 2-3 שפריצים תרסיס שמן זית
  • 2/3 כוס מרק עוף או מים

למלית:

  • 350 גרם עוף טחון
  • 1 גזר מגורר דק
  • 2 בצל ירוק קצוצים דק-דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 1 שן שום כתושה