מרק כרובית קרמי עם קרוטונים

המרק האהוב והקטיפתי, שאין מפנק ממנו בימי הקור - השף אוראל קמחי מלמד את המתכון הזריז והטעים הזה ומגיש אותו עם קרוטונים של בריוש או לחם
קל
12 מצרכים
0:15

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן קנולה בסיר ומטגנים פרחי כרובית, בצל, שום, מרווה, שקדים ומלח, להשחמה קלילה.
  2. מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה, טוחנים היטב ומסננים לקבלת מרקם חלק. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
  3. בינתיים מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. חותכים את הבריוש לקוביות ומרססים בתרסיס שמן זית. מפזרים מעל טימין, מלח ופלפל. אופים כ-5 דקות, עד השחמה.
  5. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מפזרים קרוטונים ומגישים.

אהבתם? שתפו

מרק כרובית קרמי עם קרוטונים

חומרים ל-4 מנות

  • 1 ק"ג כרובית נקייה, פרחים בלבד
  • 1/2 כוס שמן קנולה "עץ הזית"
  • 2 בצלים לבנים חתוכים גס
  • 2 שיני שום
  • 4 עלי מרווה טריים
  • 200 גרם שקדים
  • מלח
  • מים

לקרוטונים:

מתכונים נוספים שאולי תאהבו