תענוג חורפי: מרק פטריות עשיר

החורף הוא שעתן היפה של הפטריות והשווקים מלאים בהן. זה בדיוק הזמן להצטייד בכמה סוגי פטריות, מוכרים יותר וגם מוכרים פחות, ולבשל מרק עשיר וחורפי
קל
10 מצרכים
0:30

הוראות הכנה

  1. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את כרישה ומטגנים מעל להבה בינונית 3 דקות, עד ריכוך קל.
  2. מוסיפים את יתרת שמן הזית, טימין וכל הפטריות, ומטגנים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומרבית הנוזלים התאדו. מוסיפים קמח ומערבבים היטב, עד הסמכה.
  3. מוסיפים את הסויה, מעט מלח, פלפל, את קוביות תפוחי האדמה, טימין ומים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים מעל להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או מלח לפי הטעם.
  5. מגישים עם לחם שיספוג את המרק העשיר.

אהבתם? שתפו

תענוג חורפי: מרק פטריות עשיר

חומרים ל 4-6 מנות

  • 6 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 2 כרישות בגודל בינוני, שטופות היטב ופרוסות לעובי בינוני (או בצל גדול)
  • 4 סלסילות (1 ק"ג) פטריות מסוגים שונים, חתוכות
  • 2 כפיות קמח או קורנפלור
  • 2-3 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 תפוח אדמה בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות (לא חובה לקלף)
  • 6 כוסות מים
  • כפית עלי טימין טריים או מיובשים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו