בראוניז גבינה עם אוריאו
כדי להעלות את מצב הרוח לתחילת השבוע, אופה רות אוליבר בראוניז עסיסי ושוקולדי עם נגיעה של גבינה לבנה באמצע ושילוב משמח של עוגיות אוריאו
קל
13 מצרכים
0:50
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים במיקרו שמן זית, שוקולד, וניל, קפה נמס ומלח ומערבבים היטב, עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים קקאו וסוכר ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבוב, עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים קמח ומערבבים נמרצות לתערובת אחידה וסמיכה. מקפלים פנימה 2/3 מכמות האוריאו ויוצקים מחצית מהתערובת לתבנית.
- בקערה נפרדת טורפים גבינת שמנת, אבקת סוכר ווניל. בעזרת כף מפזרים את כל תערובת הגבינה על גבי תערובת השוקולד.
- מניחים את מחצית תערובת השוקולד שבקערה, כף אחרי כף, מעל הגבינה (כמו פאזל) עד שכל פני השטח מכוסים. מפזרים מעל את יתרת האוראו.
- אופים בתנור החם כ-30 דקות ומצננים היטב במקרר במשך מספר שעות, להתייצבות. חותכים לקוביות קטנות ומתענגים.
חומרים לתבנית מרובעת בקוטר 25 ס"מ
- 1/2 כוס (100 מ"ל) שמן זית "עץ הזית"
- שוקולד מריר 200 גרם 60% מוצקי קקאו
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף קפה נמס
- קורט מלח
- 35 גרם (1/2 3 כפות) קקאו
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 4 ביצים גדולות
- 105 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
- 15 עוגיות אוראו, חתוכות לרבעים
מילוי גבינה
- 225 גרם גבינת שמנת
- 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
סופגניות הודיות גולאב ג'מון
קל
9 מצרכים
0:30
עוגיות שוקולד צ'יפס על בסיס שמן זית
קל
7 מצרכים
0:25