קדרת עוף וענבים ביין
מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין
בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
11 מצרכים
1:10
הוראות הכנה
- מחממים את הזיתולה בסיר רחב.
- מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל ומטגנים משני הצדדים להזהבה. מוסיפים את הבצלים והשום וממשיכים לטגן דקה-שתיים.
- מוסיפים את היין, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, התימין והרוזמרין, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר בנייר אפייה ומעליו מכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 35-45 דקות עד שבשר העוף מתחיל להתנתק מהעצם (עד כה ניתן להכין מראש).
- לקראת הגשה מחממים תנור ל-200 מעלות. מוסיפים לסיר עם העוף את הענבים וצולים 10-15 דקות ללא כיסוי. במידת הצורך מוסיפים מים.
מרכיבים ל-6-8 מנות:
- 1/2 כוס שמן זיתולה
- 6 כרעי עוף שלמים או מחולקים, עם העור
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 6 בצלים קטנים חצויים
- 1 ראש שום חצוי לרוחבו
- 2 כוסות יין לבן יבש
- 2 עלי דפנה
- 3 גרגרי פלפל אנגלי
- 1 כף גדושה עלי תימין
- 3-4 ענפי רוזמרין
- 3-4 אשכולות ענבים סגולים ו/ או ירוקים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קדרת עוף וענבים ביין
קל
11 מצרכים
1:10
שניצלוני עוף בטמפורה פיקנטית
קל
11 מצרכים
0:20
שניצלוני עוף בציפוי תפוצ'יפס
קל
9 מצרכים
0:20