קדרת עוף וענבים ביין

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
11 מצרכים
1:10

הוראות הכנה

  1. מחממים את הזיתולה בסיר רחב.
  2. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל ומטגנים משני הצדדים להזהבה. מוסיפים את הבצלים והשום וממשיכים לטגן דקה-שתיים.
  3. מוסיפים את היין, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, התימין והרוזמרין, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר בנייר אפייה ומעליו מכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 35-45 דקות עד שבשר העוף מתחיל להתנתק מהעצם (עד כה ניתן להכין מראש).
  4. לקראת הגשה מחממים תנור ל-200 מעלות. מוסיפים לסיר עם העוף את הענבים וצולים 10-15 דקות ללא כיסוי. במידת הצורך מוסיפים מים.

אהבתם? שתפו

קדרת עוף וענבים ביין

מרכיבים ל-6-8 מנות:

  • 1/2 כוס שמן זיתולה
  • 6 כרעי עוף שלמים או מחולקים, עם העור
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 6 בצלים קטנים חצויים
  • 1 ראש שום חצוי לרוחבו
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 כף גדושה עלי תימין
  • 3-4 ענפי רוזמרין
  • 3-4 אשכולות ענבים סגולים ו/ או ירוקים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו