עוף עם ירקות מוקפצים
מתכון של רות אופק
קל
12 מצרכים
0:20
הוראות הכנה
- מרססים מחבת בשמן זית בטעם שום ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד מעט.
- מוסיפים את הגזר והברוקולי ומטגנים דקה או שתיים. מוסיפים את הפלפלים ומרססים מעל בשמן הזית בטעם צ'ילי.
- מוסיפים את העוף והטריאקי, מערבבים ומקפיצים עד שהעוף מקבל צבע בהיר ומתבשל כולו.
- מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ומקפיצים עוד דקה נוספת עד שהן מתחילות להשחים. מגישים מיד.
מרכיבים ל-4-6 מנות:
- 3-4 חזות עוף חתוך לרצועות
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות
- 3 שיני שום כתושות
- 2 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות
- 1/2 ראש ברוקולי חתוך לפרחים בגודל ביס
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- מעט רוטב טריאקי (לא חובה)
- סלסילת פטריות שמפיניון חצויות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תרסיס שמן זית בטעם שום
- תרסיס שמן זית בטעם צ'ילי
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קדרת עוף וענבים ביין
קל
11 מצרכים
1:10
שניצלוני עוף בטמפורה פיקנטית
קל
11 מצרכים
0:20
שניצלוני עוף בציפוי תפוצ'יפס
קל
9 מצרכים
0:20