עוגת שוקולד של גדולים
לא עוד עוגת שוקולד של מסיבת גן. הקונדיטורית מיכל בוטון אופה עוגה של גדולים בשל המליחות, חמיצות והארומתיות שלה, עטופה בקרם חמצמץ
קל
12 מצרכים
1:10
הוראות הכנה
- מקציפים את הביצים עם הסוכר כ5 דקות ולאחר מכן מוסיפים לסירוגין כוס מים אחת ואת היבשים (קמח, מלח, אבקת אפיה, סודה לשתייה, קקאו).
- כשהתערובת מתאחדת מוסיפים בזרם אחיד את השמן למיקסר העובד ולבסוף מרתיחים את כוס המים הנותרת ומכניסים פנימה.
- אופים כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.
- הכנת הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקצף יציב. לאחר מכן מוסיפים פנימה את גבינת השמנת וממשיכים להקציף עד שכל גושי הגבינה נעלמים.
*שימו לב, יש להמתין עד שהעוגה תתקרר לחלוטין לפני שמצפים בקרם.
חומרים לעוגה בקוטר 26 (לעוגה גבוהה) או 28:
- 2 כוסות קמח
- 3/4 כוס קקאו
- 1 כפית מלח (6 גרם)
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כפית סודה לשתיה (3 גרם)
- 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
- 2 ביצים
- 2 כוסות מים
לקרם:
- 150 גרם שמנת מתוקה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם גבינת שמנת
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
סופגניות הודיות גולאב ג'מון
קל
9 מצרכים
0:30
עוגיות שוקולד צ'יפס על בסיס שמן זית
קל
7 מצרכים
0:25