עוגת שוקולד של גדולים

לא עוד עוגת שוקולד של מסיבת גן. הקונדיטורית מיכל בוטון אופה עוגה של גדולים בשל המליחות, חמיצות והארומתיות שלה, עטופה בקרם חמצמץ
קל
12 מצרכים
1:10
  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר כ5 דקות ולאחר מכן מוסיפים לסירוגין כוס מים אחת ואת היבשים (קמח, מלח, אבקת אפיה, סודה לשתייה, קקאו).
  2. כשהתערובת מתאחדת מוסיפים בזרם אחיד את השמן למיקסר העובד ולבסוף מרתיחים את כוס המים הנותרת ומכניסים פנימה.
  3. אופים כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.
  4. הכנת הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקצף יציב. לאחר מכן מוסיפים פנימה את גבינת השמנת וממשיכים להקציף עד שכל גושי הגבינה נעלמים.

*שימו לב, יש להמתין עד שהעוגה תתקרר לחלוטין לפני שמצפים בקרם.

אהבתם? שתפו
עוגת שוקולד של גדולים

חומרים לעוגה בקוטר 26 (לעוגה גבוהה) או 28:

  • 2 כוסות קמח
  • 3/4 כוס קקאו
  • 1 כפית מלח (6 גרם)
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית סודה לשתיה (3 גרם)
  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות מים

לקרם:

  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם גבינת שמנת

מתכונים נוספים שאולי תאהבו