בולונז קלאסי

מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
13 מצרכים
2:30

הוראות הכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר סוטאז' ומאדים את הבצל, הגזר, הסלרי והשום לריכוך.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים בכף עץ, תוך כדי פירוק גושים, עד שמתקבלים פירורים שחומים.
  3. מוסיפים את היין, מערבבים ונותנים לו להתאדות. מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, העגבניות והרסק, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  4. מוסיפים צרור עשבי תיבול ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הרוטב על להבה נמוכה מינימום שעתיים. מקפידים להוסיף מעט מים אם יש צורך.
  5. מגישים את הבולונז עם פסטה, פתיתים או אורז. אפשר להכין עם ראגו לזניה או פאי רועים. אפשר להשתמש בו גם להכנת מאפי בשר.

* כשמגישים עם פסטה: מחממים את הרוטב בסיר רחב. במקביל מבשלים את הפסטה וכשהיא מוכנה מוסיפים אותה לתוך הרוטב בתוספת של מצקת או שתיים ממי הבישול, כדי לחבר ביניהם באמצעות בישול משותף, תוך כדי ערבוב.

אהבתם? שתפו

בולונז קלאסי

מרכיבים ל-6 מנות:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 גזר מגורר גס
  • 1 גבעולי סלרי קצוץ
  • 4 שיני שום חצויות
  • 500 גרם בקר טחון
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1-2 עלה דפנה
  • 3 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כף רסק עגבניות או מחית עגבניות מיובשות
  • צרור של תימין, אורגנו ובזיליקום
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

מתכונים נוספים שאולי תאהבו