סופגניות קלאסיות

מתכון של ניצן סוסיד בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
11 מצרכים
0:35

הוראות הכנה

  1. לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, מלבד המלח, כ-3 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 4 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כשעה או עד להכפלת נפח הבצק.
  2. מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ומחלקים לחתיכות במשקל 60 גרם האחת. מכדררים היטב ומניחים כל כדור על ריבוע קטן של נייר אפיה. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
  3. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק (170 מעלות).
  4. מעבירים את הסופגניות בנגלות של 3-4 לסיר יחד עם ניירות האפייה ומטגנים כ–3 דקות מכל צד להזהבה יפה. נפטרים מניירות האפייה שמתנתקים בשמן, מוציאים את הסופגניות המוכנות בעזרת כף מחוררת ומניחים על רשת צינון עד שהן מתקררות.
  5. ממלאים את הסופגניות בריבה, מפזרים מעל את אבקת הסוכר ומגישים.

אהבתם? שתפו

סופגניות קלאסיות

מרכיבים לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כף (12 גרם) מלח
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 480 גרם (2 כוסות) מים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 ליטר שמן קנולה לטיגון עמוק

למילוי:

  • קונפיטורה / ריבת תות

לקישוט:

  • אבקת סוכר

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

סופגניות קלאסיות סופגניות קלאסיות
קל
11 מצרכים
0:35
עוגת דבש עם תפוח עוגת דבש עם תפוח
קל
8 מצרכים
1:0
פוקצ'ה מתוקה פוקצ'ה מתוקה
קל
16 מצרכים
3:0