עוגת שמרים במילוי דבש ושקדים
אין כמו ריח של עוגות שמרים טריות, שמתפשט בכל הבית ומריץ את כולם למטבח. הפעם במילוי של דבש ושקדים, שמתאים במיוחד לחגי תשרי
קשה
15 מצרכים
3:00
הוראות הכנה
רצוי להכין את הבצק לילה מראש, ולהניחו במקרר עטוף בשקית ניילון (לא נצמד, שיהיה מקום לתפיחה) עד להכנה.
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במשך דקה אחת.
- מוסיפים ביצים, מים, שמן, תמצית וניל וקליפת לימון, וממשיכים לערבל במהירות איטית-בינונית במשך 2 דקות, עד קבלת בצק אחיד למדי.
- מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עוד 8 דקות. מוסיפים מלח תוך כדי לישה, וממשיכים ללוש עוד 1-2 דקות, עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מעט, מכסים בניילון ומתפיחים במשך שעה עד הכפלת הנפח. מעבירים למקרר, רצוי למשך הלילה.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מכינים את המלית: מעבירים לסיר סוכר, חמאה, חלב, דבש ותמצית וניל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים קמח ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מניחים להתקרר.
- משטחים את השקדים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור במשך 7-8 דקות, להזהבה. קוצצים גס ומצננים.
- מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X35 ס"מ. מורחים 1/3 מכמות המלית ומפזרים 1/3 מכמות השקדים הקלויים. מגלגלים לרולדה, חוצים לאורך ל-2 חלקים שווים וקולעים לצמה, כשהחלק הפתוח פונה מעלה. מעבירים לתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם 2 יחידות הבצק הנותרות.
- מניחים לתפוח כ-45 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מברישים את העוגות בביצה ומפזרים שקדים מולבנים.
- אופים 35-40 דקות, עד שהעוגות יציבות וזהובות. מצננים ומגישים.*ניתן לשמור 3 ימים בכלי אטום.
חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק
לבצק
- 750 גרם (1/2 5 כוסות) קמח
- 150 (3/4 כוס) גרם סוכר
- 30 גרם שמרים טריים (שמרית) או 10 גרם שמרים יבשים
- 7 גרם (1 כפית) משפר אפייה
- 3 ביצים L
- 180 גרם (3/4 כוס) מים
- 150 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה "עץ הזית"
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1/2 כפית מלח
למלית
- 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
- 300 גרם חמאה
- 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב
- 90 גרם (1/3 כוס) דבש
- 45 גרם (1/3 כוס) קמח
- 1 כפית תמצית וניל
- 240 גרם (2 כוסות) שקדים מולבנים פרוסים (אפשר להחליף באגוזים אחרים כמו קשיו או לוז)
לציפוי
- 60 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים פרוסים (אפשר להחליף באגוזים אחרים כמו קשיו או לוז)
- 1 ביצה טרופה, להברשה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
16 מצרכים
3:00
קל מאוד
8 מצרכים
1:00
קשה
13 מצרכים
1:30