פוקצ'ה מתוקה
מתכון של רות אוליבר
בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
16 מצרכים
3:0
הוראות הכנה
- מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק כ-10 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח. לשים מעט להורדת הנפח, מכסים שנית ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.
- משמנים את התבנית, מעצבים את הבצק לפוקצ'ה בגודל שלה ומתפיחים כ-10 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את השטרויזל: טוחנים בפולסים במעבד מזון את על מרכיבי השטרויזל עד לקבלת פירורים גדולים ולחים.
- מברישים את פני הפוקצ'ה בשמן זית, מפזרים מעל את השטרויזל בשכבה אחידה ומחוררים את הפוקצ'ה עם האצבעות. אופים כ-15 דקות להזהבה יפה.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הזיגוג, וגשהפוקצ'ה יוצאת מהתנור יוצקים את הזיגוג מעליה.
מרכיבים לתבנית מלבנית בינונית:
לבצק:
- 500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח
- 350 מ"ל (1.5 כוסות) חלב או מים
- 15 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
- 1 כפית שטוחה מלח
- 4 כפות שמן
- 2 כפות סוכר
- 2-3 כפות שמן לזילוף
לשטרוייזל:
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 140 גרם (1 כוס) קמח
- 100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן
- 100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום
- 2 כפיות קינמון
לזיגוג:
- 2 כוסות אבקת סוכר
- 5 כפות חלב
- 2 כפות סירופ מייפל
- 100 גרם אגוזי פקאן קלויים גרוסים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פוקצ'ה מתוקה
קל
16 מצרכים
3:0
ברד פודינג לחם
קל מאוד
8 מצרכים
1:0
צרורות בצק פריכים ומתוקים לפורים
קשה
13 מצרכים
1:30