פוקצ'ה מתוקה

מתכון של רות אוליבר בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
16 מצרכים
3:0
  1. מכינים את הבצק: לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק כ-10 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח. לשים מעט להורדת הנפח, מכסים שנית ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.
  2. משמנים את התבנית, מעצבים את הבצק לפוקצ'ה בגודל שלה ומתפיחים כ-10 דקות נוספות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מכינים את השטרויזל: טוחנים בפולסים במעבד מזון את על מרכיבי השטרויזל עד לקבלת פירורים גדולים ולחים.
  5. מברישים את פני הפוקצ'ה בשמן זית, מפזרים מעל את השטרויזל בשכבה אחידה ומחוררים את הפוקצ'ה עם האצבעות. אופים כ-15 דקות להזהבה יפה.
  6. מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הזיגוג, וגשהפוקצ'ה יוצאת מהתנור יוצקים את הזיגוג מעליה.
אהבתם? שתפו
פוקצ'ה מתוקה

מרכיבים לתבנית מלבנית בינונית:

לבצק:

  • 500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח
  • 350 מ"ל (1.5 כוסות) חלב או מים
  • 15 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 4 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 2-3 כפות שמן לזילוף

לשטרוייזל:

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן
  • 100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום
  • 2 כפיות קינמון

לזיגוג:

  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 5 כפות חלב
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 100 גרם אגוזי פקאן קלויים גרוסים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

פוקצ'ה מתוקה פוקצ'ה מתוקה
קל
16 מצרכים
3:0
ברד פודינג לחם
קל מאוד
8 מצרכים
1:0