לביבות פראסה
לא משנה אם תכינו אותן לחנוכה או לפסח (מחליפים את פירורי הלחם בקמח מצה), הלביבות האלה יהיו הראשונות להיעלם מהצלחת. כדאי לנסות בבית
בינוני
7 מצרכים
0:50
הוראות הכנה
- פורסים את הכרישות לטבעות בעובי 1 ס"מ. מעבירים לסיר בגודל בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים מעל להבה בינונית 20 דקות, עד שצבע הכרישה דוהה והיא מתרככת. מסננים.
- טוחנים מעט את הכרישה בעזרת בלנדר ידני, כך שרק חלק ממנה יהיה טחון וחלק יישאר בצורה המקורית.
- מעבירים למסננת צפופה ונותנים לתערובת להגיר נוזלים היטב ולהתקרר במשך כ-30 דקות.
- מעבירים את הכרישה לקערה ומוסיפים את יתר החומרים מלבד השמן. מערבבים היטב.
- מחממים במחבת שמן לטיגון רדוד (או חצי עמוק).
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, משטחים לצורת לביבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, להזהבה יפה. ממשיכים כך בסבבים עד שהתערובת נגמרת. מוציאים לנייר סופג.
- מגישים מיד עם יוגורט או טחינה.
חומרים ל-30 לביבות
- 4 כרשות בגודל בינוני, מנוקות היטב
- 4-5 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שמן זית "עץ הזית"
להגשה
- יוגורט או טחינה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45
תפוח אדמה קפיץ בשלושה טעמים
קל
7 מצרכים
0:40
תפוחי אדמה צלויים
קל
5 מצרכים
0:25