לביבות פראסה

לא משנה אם תכינו אותן לחנוכה או לפסח (מחליפים את פירורי הלחם בקמח מצה), הלביבות האלה יהיו הראשונות להיעלם מהצלחת. כדאי לנסות בבית
בינוני
7 מצרכים
0:50

הוראות הכנה

  1. פורסים את הכרישות לטבעות בעובי 1 ס"מ. מעבירים לסיר בגודל בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים מעל להבה בינונית 20 דקות, עד שצבע הכרישה דוהה והיא מתרככת. מסננים.
  3. טוחנים מעט את הכרישה בעזרת בלנדר ידני, כך שרק חלק ממנה יהיה טחון וחלק יישאר בצורה המקורית.
  4. מעבירים למסננת צפופה ונותנים לתערובת להגיר נוזלים היטב ולהתקרר במשך כ-30 דקות.
  5. מעבירים את הכרישה לקערה ומוסיפים את יתר החומרים מלבד השמן. מערבבים היטב.
  6. מחממים במחבת שמן לטיגון רדוד (או חצי עמוק).
  7. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, משטחים לצורת לביבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, להזהבה יפה. ממשיכים כך בסבבים עד שהתערובת נגמרת. מוציאים לנייר סופג.
  8. מגישים מיד עם יוגורט או טחינה.

אהבתם? שתפו

לביבות פראסה

חומרים ל-30 לביבות

  • 4 כרשות בגודל בינוני, מנוקות היטב
  • 4-5 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית "עץ הזית"

להגשה

  • יוגורט או טחינה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו