תפוחי אדמה חלומיים עם שום ופרמזן
קבלו שלוש סיבות לכך שאתם עומדים להתמכר לתפוחי האדמה האפויים האלה: שמן מתובל שמקפיץ את הטעמים באפייה, ציפוי מושלם של שום ופרמזן ומטבל שמנת קריר להגשה
קל
12 מצרכים
1:30
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- חוצים את תפוחי האדמה לאורך וחותכים כל מחצים לשלושה פלחים ארוכים (טריזים). משרים במי קרח במשך חצי שעה.
- מערבבים בקערה קטנה שמן ותבלינים: מלח, פלפל ופפריקה.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מנגבים במגבת נייר ומייבשים היטב. מכניסים לשקית ניילון אטומה, יוצקים פנימה את השמן המתובל, סוגרים את השקית ומשקשקים, כך שתפוחי האדמה ייעטפו בשמן.
- מסדרים את הפלחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת. אופים כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.
- בינתיים מכינים מטבל: מערבבים שמנת חמוצה עם שום ופטרוזיליה או נענע. שומרים במקרר.
- מערבבים בקערה גדולה אבקת שום, פטרוזיליה, פרמזן ומעט מלח גס, מכניסים פנימה את תפוחי האדמה האפויים ומקפיצים קלות כך שייעטפו בתיבול (אפשר גם לפזר אותו מעל). מעבירים לכלי הגשה ומגישים לצד המטבל.
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים
- ⅓ כוס שמן זית "עץ הזית"
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית פפריקה
- 1 כפית אבקת שום
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ½ כוס פרמזן מגוררת
- מעט מלח גס
מטבל להגשה
- 1 גביע שמנת חמוצה (שמנת של פעם)
- 2 שיני שום קצוצות
- חופן עלי פטרוזיליה או נענע, קצוצים דק
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45
תפוח אדמה קפיץ בשלושה טעמים
קל
7 מצרכים
0:40
תפוחי אדמה צלויים
קל
5 מצרכים
0:25