עוגת פנקייק קיצית בסגנון הולנדי

מצד אחד זו עוגת פירות קיצית, מצד שני זו עוגת פנקייק שמשמחת ילדים. למראה מרהיב במיוחד הופכים את המחבת על צלחת חגיגית
בינוני
12 מצרכים
1:0

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים מחבת או תבנית בקוטר 26.
  2. חותכים כל אפרסק לחצי, וכל מחצית לשלושה פלחים. מסדרים כמו מניפה על תחתית המחבת.
  3. טורפים את הביצים (שלמות) במטרפה ומוסיפים תוך כדי סוכר, שמן, וניל ושמנת חמוצה. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  4. בקערה ניפרדת מערבבים קמח ואבקת אפיה. מעבירים את תערובת הקמח לבלילה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בלילה חלקה.
  5. יוצקים את הבלילה בזהירות מעל האפרסקים שבמחבת ואופים כ-35 דקות, עד שהמאפה זהוב ואפוי (אפשר לבדוק בנעיצת קיסם).
  6. מוציאים מהתנור, ממתינים 2 דקות והופכים על צלחת הגשה (אפשר להגיש במחבת). מפזרים מיד אבקת סוכר, מניחים במרכז העוגה ריבה וגלידה ומגישים מיד עם סירופ מייפל.

אהבתם? שתפו

עוגת פנקייק קיצית בסגנון הולנדי

למחבת או תבנית עגולה בקוטר 26

  • 3-4 אפרסקים צהובים (או פרי קיצי אחר)
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית "עץ הזית"
  • 2 כפיות סוכר וניל
  • 1 שמנת חמוצה
  • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפיה

להגשה

  • אבקת סוכר
  • 2 כפות ריבת פירות יער
  • 3 כדורי גלידה
  • סירופ מייפל

מתכונים נוספים שאולי תאהבו