עוגת פנקייק קיצית בסגנון הולנדי
מצד אחד זו עוגת פירות קיצית, מצד שני זו עוגת פנקייק שמשמחת ילדים. למראה מרהיב במיוחד הופכים את המחבת על צלחת חגיגית
בינוני
12 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים מחבת או תבנית בקוטר 26.
- חותכים כל אפרסק לחצי, וכל מחצית לשלושה פלחים. מסדרים כמו מניפה על תחתית המחבת.
- טורפים את הביצים (שלמות) במטרפה ומוסיפים תוך כדי סוכר, שמן, וניל ושמנת חמוצה. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- בקערה ניפרדת מערבבים קמח ואבקת אפיה. מעבירים את תערובת הקמח לבלילה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בלילה חלקה.
- יוצקים את הבלילה בזהירות מעל האפרסקים שבמחבת ואופים כ-35 דקות, עד שהמאפה זהוב ואפוי (אפשר לבדוק בנעיצת קיסם).
- מוציאים מהתנור, ממתינים 2 דקות והופכים על צלחת הגשה (אפשר להגיש במחבת). מפזרים מיד אבקת סוכר, מניחים במרכז העוגה ריבה וגלידה ומגישים מיד עם סירופ מייפל.
למחבת או תבנית עגולה בקוטר 26
- 3-4 אפרסקים צהובים (או פרי קיצי אחר)
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית "עץ הזית"
- 2 כפיות סוכר וניל
- 1 שמנת חמוצה
- 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
- 10 גרם (1 שקית) אבקת אפיה
להגשה
- אבקת סוכר
- 2 כפות ריבת פירות יער
- 3 כדורי גלידה
- סירופ מייפל
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פוקצ'ה מתוקה
קל
16 מצרכים
3:0
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
סופגניות הודיות גולאב ג'מון
קל
9 מצרכים
0:30