לשבוע שמח: סלט אורז צבעוני מלא בהפתעות

תחילת השבוע זה זמן נהדר להצטייד במאכלים טעימים ומזינים, שאפשר לארוז ולקחת לעבודה או סתם להתענג עליהם בערב. עז תלם מתחיל בסלט צבעוני של אורז אדום ובסמטי עם כרישה, שקדים והמון עשבי תיבול
בינוני
10 מצרכים
1:10
  1. מכינים את האורז הבסמטי: שמים את האורז והמים בקערה, ממליחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ-16 דקות. מכבים את הלהבה ולא נוגעים בסיר 20-40 דקות. מאווררים במזלג ושומרים בצד.
  2. בינתיים מכינים את האורז האדום: שמים את האורז והמים בסיר, ממליחים ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים מעל להבה בינונית 20-25 דקות, עד שהאורז מתבקע ומתרכך. מכבים את האש ומעבירים את האורז למסננת כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
  3. מבשלים את הכרישה: שמים את הכרישה ושמן הזית במחבת. מבשלים מעל להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם, עד שהכרישה מתרככת מעט ומאבדת מחריפותה, אך עדיין שומרת על צבע ירוק בהיר. מתבלים במעט מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים. מניחים להתקרר.
  4. מרכיבים את הסלט: מעבירים את שני סוגי האורז והכרישה (עם השמן) לקערה גדולה. מוסיפים את יתר המרכיבים: שקדים, חמוציות ועשבי תיבול ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון וחומץ לפי הטעם. אם רוצים, ניתן להוסיף עוד קצת שמן זית.

*ניתן להגיש מיד או להכין עד יומיים מראש. אם מכינים מראש, חשוב לטעום ולתקן תיבול לפני ההגשה. כדאי להוציא מהמקרר שעה לפני ההגשה, שלא יהיה קר.

אהבתם? שתפו
לשבוע שמח: סלט אורז צבעוני מלא בהפתעות

חומרים ל-6 מנות

לאורז הבסמטי

  • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף היטב ומסונן
  • 1/2 1 כוסות מים
  • מעט מלח

לאורז האדום

  • 1 כוס אורז אדום, שטוף היטב ומסונן
  • 3 כוסות מים
  • מעט מלח

לכרישה

  • 3-4 כרישות בגודל בינוני, שטופות היטב, חצויות לאורך וחתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 1/4 כוס שמן זית "עץ הזית"
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לסלט

  • 1 חופן שבבי שקדים (גפרורים) קלויים
  • 1 חופן אוכמניות/חמוציות מיובשות או צימוקים שחורים
  • 3-2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לטבעות דקיקות
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • מיץ מחצי לימון (או יותר)
  • 1 כף חומץ (תפוחים או יין אדום)

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

דילוג לתוכן