אורז מטוגן עם דלעת ופטריות
קל
9 מצרכים
0:15
הוראות הכנה
- מבשלים את הדלעת בשפע מים רותחים עד שהיא מתחילה קצת להתרכך. מסננים.
- מחממים את שמן הדלעת במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב כ-7 דקות להשחמה יפה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן עד שגם הוא משחים. מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן להזהבה. מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים עוד 2 דקות.
- מפרידים את האורז המבושל הקר בעזרת כף או מזלג כדי שלא יישארו גושים.
- מוסיפים למחבת את האורז והסויה, מערבבים ומטגנים עד שהאורז מתחמם.
- מפזרים את הבצל הירוק, מערבבים היטב, מתבלים במלח במידת הצורך ומגישים.
מרכיבים:
- 300 גרם (3 כוסות) דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
- 2 כפות שמן דלעת עץ הזית
- 1 בצל חתוך לחצאי טבעות דקים
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1 סלסילת פטריות שיטאקי (או כל סוג אחר שאוהבים) פרוסות
- 1.5 כוסות אורז מבושל
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כוס רוטב סויה
להגשה:
- חופן בצל ירוק קצוץ
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פלאפל ירוק
קל
11 מצרכים
0:25
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45
סלט עדשים שחורות, דלעת ועשבי תיבול
קל
10 מצרכים
0:20