חלה
בינוני
8 מצרכים
0:35
הוראות הכנה
- מערבבים את כל החומרים מלבד המים כדקה (עד לאיחוד) במיקסר עם וו לישה.
- יוצקים פנימה את המים ולשים במהירות בינונית כ-6-7 דקות, עד לקבלת כדור בצק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעליו מניחים מגבת. מתפיחים כ-45 דקות ובודקים את המצב – אם הבצק הכפיל את נפחו ממשיכים, אם לא, נותנים לו עוד רבע שעה.
- כשהבצק מכפיל את נפחו מחלקים אותו ל-3 חלקים שווים. חוצים כל חלק לשניים, כך שמתקבלים 6 חלקים שווים.
- קולעים או מעצבים את החלה: יוצרים שני גלילים מאורכים ומניחים בצורת צלב אחד על גבי השני. מתחילים להצליב את הגלילים משני הכיוונים כך שהחלה נקלעת לגובה ואז משכיבים אותה. אפשרות נוספת: חותכים כל גליל ל-4, יוצרים כדורים ומסדרים אותם בצורת כתר. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, עם שאר הבצק.
- מתפיחים, מברישים ואופים: מכסים את החלות המעוצבות במגבת ומתפיחים כחצי שעה או עד שהנפח כמעט מכפיל את עצמו והחלות מתעגלות יפה. במקביל מחממים תנור ל-220 מעלות (או 200 בטורבו).
- מברישים את החלות בביצה טרופה עם מלח וסוכר, מפזרים שומשום ואופים 25 דקות, או עד שהחלות אפויות וזהובות יפה. מצננים לחלוטין ומגישים.
3 חלות:
- 1 ק״ג קמח מנופה
- רבע כוס (50 גרם) סוכר
- רבע כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 2 וחצי כוסות (600 מ"ל) מים
לציפוי:
- ביצה טרופה
- קורט מלח
- קורט סוכר
- זרעי שומשום
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בורקס מצה מושלם
קל
6 מצרכים
0:30
בורקיטס גבינה פשוטים
קל
11 מצרכים
1:0
עוגיות שמן זית וזעתר
קל
3 מצרכים
0:30