חטיף בריא: קרקר גרעינים ושמן זית
קרקרים בריאים וטעימים שאי אפשר לנשנש. כדאי להכין כמות גדולה ולשלוף כשהאורחים מגיעים או סתם כשרעבים. מתכון של מיקי שמו
קל
11 מצרכים
1:10
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערת מיקסר קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל, מלח ושלושה סוגי שומשום בעזרת וו גיטרה במשך דקה במהירות איטית.
- מוסיפים מים ומערבבים כחצי דקה. יוצקים לקערה את השמן וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק.
- מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות וממשיכים ללוש ידנית עד שהבצק אחיד ונוח לעבודה. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
- מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
- מסירים את הנייר העליון וחותכים את הבצק לגודל הקרקרים הרצוי בגלגלת פיצה ומברישים בביצה טרופה. מעבירים לתבנית אפייה.
- מערבבים את יתר חומרי הציפוי, מפזרים על הבצק ואופים 25-27 דקות, עד שהקרקרים זהובים ופריכים. מצננים ושומרים בקופסא או צנצנת אטומה.
חומרים לכ-100 קרקרים
- 250 גרם (2 כוסות) קמח חיטה מלא
- 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
- 1/2 כוס שיבולת שועל
- 1 כף מלח אטלנטי
- 1 כוס שומשום מלא
- 1 כוס שומשום שחור
- 1 כוס שומשום לבן
- 1/4 1 כוסות מים
- 1/2 כוס שמן זית "עץ הזית"
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- 1/4 כוס שומשום מלא
- 1/4 כוס שומשום שחור
- 1/4 כוס שומשום לבן
- 1/4 כוס גרעיני חמנייה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בורקס מצה מושלם
קל
6 מצרכים
0:30
בורקיטס גבינה פשוטים
קל
11 מצרכים
1:0
עוגיות שמן זית וזעתר
קל
3 מצרכים
0:30