חטיף בריא: קרקר גרעינים ושמן זית

קרקרים בריאים וטעימים שאי אפשר לנשנש. כדאי להכין כמות גדולה ולשלוף כשהאורחים מגיעים או סתם כשרעבים. מתכון של מיקי שמו
קל
11 מצרכים
1:10

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערת מיקסר קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל, מלח ושלושה סוגי שומשום בעזרת וו גיטרה במשך דקה במהירות איטית.
  3. מוסיפים מים ומערבבים כחצי דקה. יוצקים לקערה את השמן וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק.
  4. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות וממשיכים ללוש ידנית עד שהבצק אחיד ונוח לעבודה. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  5. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
  6. מסירים את הנייר העליון וחותכים את הבצק לגודל הקרקרים הרצוי בגלגלת פיצה ומברישים בביצה טרופה. מעבירים לתבנית אפייה.
  7. מערבבים את יתר חומרי הציפוי, מפזרים על הבצק ואופים  25-27 דקות, עד שהקרקרים זהובים ופריכים. מצננים ושומרים בקופסא או צנצנת אטומה.

אהבתם? שתפו

חטיף בריא: קרקר גרעינים ושמן זית

חומרים לכ-100 קרקרים

  • 250 גרם (2 כוסות) קמח חיטה מלא
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • 1 כוס שומשום מלא
  • 1 כוס שומשום שחור
  • 1 כוס שומשום לבן
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן זית "עץ הזית"

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 1/4 כוס שומשום מלא
  • 1/4 כוס שומשום שחור
  • 1/4 כוס שומשום לבן
  • 1/4 כוס גרעיני חמנייה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

ברוסקטה בקלי קלות ברוסקטה בקלי קלות
קל מאוד
6 מצרכים
0:15