בורגר טונה בריא
מתכון של רותם ליברזון
בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
14 מצרכים
0:40
הוראות הכנה
- מכינים את הלחמניות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לבצק אחיד, מניילנים ומעבירים לשעה למקרר להתייצבות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבורגר: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לתערובת אחידה. יוצרים קציצותה שטוחות (כמו המבורגר רגיל) וצולים במחבת עם מעט שמן חם כ-3 דקות מכל צד, להזהבה יפה.
- מייצרים מהבצק כדורים בגודל רצוי ומסדרים בתבנית משומנת. מפזרים מעל שומשום ואופים 30 דקות.
- חותכים את הלחמניות חצי חצי לרוחב. מניחים את הקציצה על החלק התחתון של הלחמניה, מעל הרטבים, מניחים מעל את התוספות, סוגרים עם החלק העליון של הלחמניה ומגישים.
ללחמניות קיטו:
- 200 גרם קמח שקדים
- 2 ביצים
- 150 גרם יוגורט יווני
- קורט מלח
לבורגר:
- 2 קופסאות טונה בשמן מסוננות
- 1/2 בצל
- 2 פרוסות לחם לבן
- 2 ביצים
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית לימון כבוש
לתוספות:
- עלי חסה
- עגבניה חתוכה לפרוסות
- טבעות בצל סגול
- קטשופ ומיונז
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
11 מצרכים
0:20
קל
9 מצרכים
0:25
קל
7 מצרכים
0:20