חלה ביתית רכה וטעימה

אחרי שמתנסים באפייה של חלה ביתית, אין דרך חזרה! מזל שמהמתכון הזה יתקבלו שתי חלות רכות וטעימות. מי שחוששים ממלאכת הקליעה ישמחו לגלות שאפשר לקלוע חלה משתי רצועות בצק בלבד
בינוני
10 מצרכים
2:20

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה או על משטח עבודה קמח, סוכר ושמרים. יוצרים גומה ויוצקים אליה לתוכה מים, שמן, ביצה טרופה ומלח. לשים עד לקבלת בצק גמיש (אם הבצק מעט יבש, ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס מים).
  2. מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון. משהים להתפחה למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים מעט ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך (כך שכולם יהיו באותו אורך) ומברישים בביצה טרופה.
  4. משטחים שומשום ופרג על שתי צלחות נפרדות וטובלים שתי רצועות בשומשום ושתי רצועות בפרג, כך שיהיו מצופות מכל הכיוונים.
  5. קולעים כל שתי רצועות לצורת בורג (מומלץ לשלב שומשום ופרג באותה חלה) ותוחבים ביניהם תוך כדי קליעה את עלי התרד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומניחים לתפוח כ-30 דקות נוספות.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. אופים את החלות במשך כ-30 דקות או עד הזהבה יפה. ומוציאים ועוטפים מיד כל חלה במגבת נקייה, לשמירת הלחות של הבצק. מניחים להתקרר, פורסים ומגישים.

אהבתם? שתפו

חלה ביתית רכה וטעימה

חומרים ל-2 חלות

  • 1 קילו קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן קנולה "עץ הזית"
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף שטוחה מלח

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום
  • פרג
  • כ-20 עלי תרד שטופים היטב

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

ברוסקטה בקלי קלות ברוסקטה בקלי קלות
קל מאוד
6 מצרכים
0:15