עוגת שוקולד חמה

סיומת נהדרת לארוחת חג בשרית - עוגת שוקולד פרווה מדהימה עם פאסון של קונדיטוריה שתקצור שלל מחמאות
קל מאוד
16 מצרכים
1:0

הוראות הכנה

  1. מחממים את היין מעט, מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לאחידות.
  2. מוסיפים את השמן וסוכר דמררה ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מקציפים 3 חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את החלמונים ומקפלים לתערובת.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך התערובת ומערבבים.
  5. מחממים תנור ל- 160 מעלות, מרססים ספרי שמן על נייר אפייה, מוזגים לתבנית ואופים כ- 40 דקות, מצננים.
  6. אופן הכנת הסירופ: מרתיחים מים וסוכר ומורידים מהאש.
  7. מוסיפים נס קפה וליקר הקפה ומוזגים על העוגה.
  8. אופן הכנת הציפוי: ממיסים את שוקולד. מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את השקדים.
  9. מוזגים על העוגה ומגישים.

אהבתם? שתפו

עוגת שוקולד חמה

עוגה בקוטר 18:

  • 100 גר' סוכר דמררה (רבע כוס+3 כפות שטוחות)
  • 100 מ"ל ( 1/2 כוס פחות 2 כפות)
  • שמן קנולה
  • 4 כפות ( 40 גר') יין אדום
  • 3 כפות ( 30 גר') קקאו
  • 1/4 כוס ( 90 גר') קמח ללא גלוטן
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 3 חלבונים
  • 3 חלמונים
  • 50 גר' סוכר

לסירופ (לא חובה):

  • 1/2 כוס ( 100 גר') מים
  • 3 כפות ( 30 גר') סוכר
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כף ליקר קפה

לציפוי:

  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 3 כפות ( 30 מ"ל) שמן קנולה
  • 50 גר' אגוזי לוז/ שקדים קלויים גרוסים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו