עוגת שוקולד חמה
סיומת נהדרת לארוחת חג בשרית - עוגת שוקולד פרווה מדהימה עם פאסון של קונדיטוריה שתקצור שלל מחמאות
קל מאוד
16 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מחממים את היין מעט, מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לאחידות.
- מוסיפים את השמן וסוכר דמררה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מקציפים 3 חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את החלמונים ומקפלים לתערובת.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך התערובת ומערבבים.
- מחממים תנור ל- 160 מעלות, מרססים ספרי שמן על נייר אפייה, מוזגים לתבנית ואופים כ- 40 דקות, מצננים.
- אופן הכנת הסירופ: מרתיחים מים וסוכר ומורידים מהאש.
- מוסיפים נס קפה וליקר הקפה ומוזגים על העוגה.
- אופן הכנת הציפוי: ממיסים את שוקולד. מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את השקדים.
- מוזגים על העוגה ומגישים.
עוגה בקוטר 18:
- 100 גר' סוכר דמררה (רבע כוס+3 כפות שטוחות)
- 100 מ"ל ( 1/2 כוס פחות 2 כפות)
- שמן קנולה
- 4 כפות ( 40 גר') יין אדום
- 3 כפות ( 30 גר') קקאו
- 1/4 כוס ( 90 גר') קמח ללא גלוטן
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 3 חלבונים
- 3 חלמונים
- 50 גר' סוכר
לסירופ (לא חובה):
- 1/2 כוס ( 100 גר') מים
- 3 כפות ( 30 גר') סוכר
- 1 כפית נס קפה
- 1 כף ליקר קפה
לציפוי:
- 200 גר' שוקולד מריר
- 3 כפות ( 30 מ"ל) שמן קנולה
- 50 גר' אגוזי לוז/ שקדים קלויים גרוסים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
סופגניות הודיות גולאב ג'מון
קל
9 מצרכים
0:30
עוגיות שוקולד צ'יפס על בסיס שמן זית
קל
7 מצרכים
0:25