ספינג': סופגניות מרוקאיות לחנוכה
את הסופגניות האלה לא מכדררים אלא נותנים להן לתפוח בצורה פראית. התוצאה - מרקם אוורירי ופריך שהסופגניות הרגילות רק מקנאות בו
קשה מאוד
7 מצרכים
1:00
הוראות הכנה
- מעבירים קמח, סוכר ושמרים לקערה גדולה מאוד (אפשר גם סיר גדול או גיגית) ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים בהדרגה, עד לקבלת עיסה נוזלית וגושית. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש בידיים 3-4 דקות, עד שהתערובת הופכת חלקה יותר.
- מניחים שקית ניילון גדולה מעל לקערה ומשהים להתפחה בטמפרטורת החדר, עד הכפלת הנפח (אם השתמשתם בשמרים טריים ההתפחה תארך כשעה ואם ביבשים – כ-4 שעות או לילה במקרר).
- מרטיבים או משמנים את את היד ומורידים את הנפח מהבצק. משהים להתפחה שניה למשך כ-30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים בסיר רחב ושטוח שמן לטיגון עמוק.
- בעזרת ידיים רטובות או משומנות, צובטים כדור מהבצק (בגודל קציצה לספינג' גדול או כדורים קטנים לספינג' קטן יותר). יוצרים חור במרכז הכדור ומניחים בשמן החם, עד שהסיר מלא (אל תצופפו אותם כי הם מתנפחים).
- מטגנים 2-3 דקות מכל צד, להזהבה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הבצק.
- להגשה: מעבירים את הסוכר לצלחת שטוחה. טובלים את הספינג'ים המוכנים בסוכר ומגישים חם.
חומרים ל-25 ספינג'ים גדולים
- 1 קילו קמח
- 4-6 כפות גדושות סוכר לבן או חום
- 50 גרם (שקית) שמרים טריים או 16 גרם (1/2 1 כפות) שמרים יבשים
- 1/3 3 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1/2 1 ליטר שמן "עץ הזית" לטיגון עמוק
להגשה
- 1/2 כוס סוכר לבן