עוגיות קעקע עיראקיות

אין עיראקי שלא נזכר בגעגוע בטעמן של עוגיות הקעקע של סבתא. הבשלנית חן מזרחי מלמדת את הסוד לעוגיות הכעכים בעלות המתיקות העדינה
קשה
14 מצרכים
3:0
  1. מעבירים קמח, שמרים, סוכר, מלח וחוויאג' לקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים.
  2. מוסיפים שמן, ביצה ו-3/4 כוס מים ולשים 7-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחלקים את הבצק ל-30 חתיכות שוות. משטחים עם הידיים כל חתיכה למלבן, מגלגלים לגליל באורך 30 ס"מ, מסובבים מסביב לכף היד וסוגרים את הקצוות היטב לצורת טבעת. עם שורש כף היד מגלגלים שוב את נקודת החיבור, עד שלא רואים את סימן הסגירה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  5. מכסים במגבת או בשקית ניילון ומתפיחים עוד 30-60 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מערבבים בערית את חומרי הזיגוג ומברישים את הכעכים. אופים בתנור 12-15 דקות, עד שהכעכים משחימים.
  7. מוציאים, מכסים מיד במגבת ומניחים להתקרר. מגישים לצד טחינה גולמית עם סילאן ותה חזק.
אהבתם? שתפו
עוגיות קעקע עיראקיות

חומרים לכ-30 עוגיות

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כף גדושה חוויאג' לאפייה (קנוי או לפי המתכון למטה)
  • 1/2 כוס שמן "עץ הזית"
  • 1 ביצה
  • 3/4 עד 1 כוס מים (לפי ספיגת הבצק)

לזיגוג:

  • 1 ביצה
  • מעט מלח
  • מעט מים
  • 1 כפית סילאן

להגשה:

  • טחינה גולמית עם סילאן

*חוויאג' לאפייה של חן:

טוחנים במטחנת תבלינים:

  • 2 כפות זרעי שומר
  • גרעינים מ-2 תרמילי הל
  • מעט זרעי קימל
  • קמצוץ כורכום, בשביל הצבע

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

דילוג לתוכן