עוגות אישיות בניחוח שמן זית והדרים
מיקי שמו מלמד איך מכינים עוגות אישיות ועסיסיות במיוחד המכונות גם "עוגות ברנע". לאפות ולהגיש עם פירות יער טריים
קל
13 מצרכים
0:38
הוראות הכנה
- במיקסר מקציפים את הסוכר, דבש, מלח, ביצים וחלמונים 10-12 דקות.
- מנפים את הקמח, אבקת אפייה ומוספים את הלימון המגורד והאניס ומקפלים לתערובת.
- מחממים את השמן זית כ- 15 שניות במיקרוגל ומוסיפים לתערובת.
- מרססים קלות את תבניות הסיליקון האישיות בתרסיס שמן זית ומוזגים את התערובת.
- אופים בחום 160 מעלות כ- 20 דקות או כאשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מכינים את הציפוי: מערבבים היטב את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים, מצפים את המנות האישיות ומכניסים לתנור לעוד כ- 5 דקות ומוציאים. אפשר לקשט בתותים ופירות יער.
חומרים ל-2 תבניות סיליקון עם 8 שקעים
- 125 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
- 1 כף דבש
- 1/2 כפית מלח
- 6 ביצים L
- 6 חלמונים
- 1 כפית זרעי אניס או שומר טחונים
- קליפה מגוררת מ-2 לימונים
- 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
- 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
- 3/4 כוס שמן זית "עץ הזית"
לציפוי:
- 100 גרם אבקת סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)
- 2 כפות מיץ תפוזים
לקישוט (לא חובה)
- פירות יער
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
5 מצרכים
0:25
קל
6 מצרכים
0:30
קל
11 מצרכים
1:00