עוגות אישיות בניחוח שמן זית והדרים

מיקי שמו מלמד איך מכינים עוגות אישיות ועסיסיות במיוחד המכונות גם "עוגות ברנע". לאפות ולהגיש עם פירות יער טריים
קל
13 מצרכים
0:38

הוראות הכנה

  1. במיקסר מקציפים את הסוכר, דבש, מלח, ביצים וחלמונים 10-12 דקות.
  2. מנפים את הקמח, אבקת אפייה ומוספים את הלימון המגורד והאניס ומקפלים לתערובת.
  3. מחממים את השמן זית כ- 15 שניות במיקרוגל ומוסיפים לתערובת.
  4. מרססים קלות את תבניות הסיליקון האישיות בתרסיס שמן זית ומוזגים את התערובת.
  5. אופים בחום 160 מעלות כ- 20 דקות או כאשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מכינים את הציפוי: מערבבים היטב את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים, מצפים את המנות האישיות ומכניסים לתנור לעוד כ- 5 דקות ומוציאים. אפשר לקשט בתותים ופירות יער.

אהבתם? שתפו

עוגות אישיות בניחוח שמן זית והדרים

חומרים ל-2 תבניות סיליקון עם 8 שקעים

  • 125 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית מלח
  • 6 ביצים L
  • 6 חלמונים
  • 1 כפית זרעי אניס או שומר טחונים
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 3/4 כוס שמן זית "עץ הזית"

לציפוי:

  • 100 גרם אבקת סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)
  • 2 כפות מיץ תפוזים

לקישוט (לא חובה)

  • פירות יער

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

בורקס מצה מושלם בורקס מצה מושלם
קל
6 מצרכים
0:30