סלט עדשים שחורות, דלעת ועשבי תיבול
קל
10 מצרכים
0:20
הוראות הכנה
- מבשלים את העדשים בשפע מים רותחים לריכוך (נזהרים לא לבשל יתר על המידה). מסננים ומצננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- מסדרים את קוביות הדלעת בתבנית, מזלפים מעל שמן דלעת ומייפל, מתבלים במלח ופלפל ואופים 20-25 דקות להזהבה יפה.
- מערבבים בקערה גדולה בעדינות את העדשים, הדלעת, עשבי התיבול, אגוזי המלך, החמוציות, שמן הדלעת והחומץ הבלסמי. מתבלים במלח ופלפל לפי טעם ומגישים.
מרכיבים:
- 1 כוס עדשים שחורות
- 300 גרם (3 כוסות) דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
- שמן דלעת לצליית הדלעת
- 3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה / כוסברה / שמיר)
- 2 כפות מייפל / סילאן / דבש
- 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1/3 כוס חמוציות מיובשות
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 3 כפות שמן דלעת עץ הזית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
7 מצרכים
0:10
קל
11 מצרכים
0:25
קל
6 מצרכים
0:45