סלט עדשים שחורות, דלעת ועשבי תיבול

קל
10 מצרכים
0:20
  1. מבשלים את העדשים בשפע מים רותחים לריכוך (נזהרים לא לבשל יתר על המידה). מסננים ומצננים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
  3. מסדרים את קוביות הדלעת בתבנית, מזלפים מעל שמן דלעת ומייפל, מתבלים במלח ופלפל ואופים 20-25 דקות להזהבה יפה.
  4. מערבבים בקערה גדולה בעדינות את העדשים, הדלעת, עשבי התיבול, אגוזי המלך, החמוציות, שמן הדלעת והחומץ הבלסמי. מתבלים במלח ופלפל לפי טעם ומגישים.
אהבתם? שתפו
סלט עדשים שחורות, דלעת ועשבי תיבול

מרכיבים:

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 300 גרם (3 כוסות) דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
  • שמן דלעת לצליית הדלעת
  • 3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה / כוסברה / שמיר)
  • 2 כפות מייפל / סילאן / דבש
  • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/3 כוס חמוציות מיובשות
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 3 כפות שמן דלעת עץ הזית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

פלאפל ירוק פלאפל ירוק
קל
11 מצרכים
0:25
בטטות צלויות בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45