חומוס עדשים ופטריות

קל מאוד
9 מצרכים
1:0

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המצרכים לעיסה חלקה יחסית. אם יש צורך מוסיפים קצת ממי הבישול.
  2. מעבירים לצלחת הגשה.
  3. מטגנים בשמן זית את קוביות הפטריות כ-4 דקות, ומוסיפים צנוברים ומלח. מסדרים במרכז ממרח העדשים ומקשטים בפטרוזיליה ומעט שמן זית.

אהבתם? שתפו

חומוס עדשים ופטריות
  • 2 כוסות עדשים כתומות מבושלות עד לריכוך (שומרים כחצי כוס ממי הבישול)
  • 4 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
  • כפית מלח
  • כפית כמון

לתוספת הפטריות:

  • 2-3 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
  • 5 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות
  • רבע כוס צנוברים
  • חצי כפית מלח
  • מעט עלי פטרוזיליה קצוצים, לקישוט

מתכונים נוספים שאולי תאהבו