חומוס עדשים ופטריות
קל מאוד
9 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המצרכים לעיסה חלקה יחסית. אם יש צורך מוסיפים קצת ממי הבישול.
- מעבירים לצלחת הגשה.
- מטגנים בשמן זית את קוביות הפטריות כ-4 דקות, ומוסיפים צנוברים ומלח. מסדרים במרכז ממרח העדשים ומקשטים בפטרוזיליה ומעט שמן זית.
- 2 כוסות עדשים כתומות מבושלות עד לריכוך (שומרים כחצי כוס ממי הבישול)
- 4 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
- כפית מלח
- כפית כמון
לתוספת הפטריות:
- 2-3 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
- 5 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות
- רבע כוס צנוברים
- חצי כפית מלח
- מעט עלי פטרוזיליה קצוצים, לקישוט
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בטטות צלויות
קל
6 מצרכים
0:45
תפוח אדמה קפיץ בשלושה טעמים
קל
7 מצרכים
0:40
תפוחי אדמה צלויים
קל
5 מצרכים
0:25