חומוס עדשים ופטריות

קל מאוד
9 מצרכים
1:0
  1. במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המצרכים לעיסה חלקה יחסית. אם יש צורך מוסיפים קצת ממי הבישול.
  2. מעבירים לצלחת הגשה.
  3. מטגנים בשמן זית את קוביות הפטריות כ-4 דקות, ומוסיפים צנוברים ומלח. מסדרים במרכז ממרח העדשים ומקשטים בפטרוזיליה ומעט שמן זית.
אהבתם? שתפו
חומוס עדשים ופטריות
  • 2 כוסות עדשים כתומות מבושלות עד לריכוך (שומרים כחצי כוס ממי הבישול)
  • 4 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
  • כפית מלח
  • כפית כמון

לתוספת הפטריות:

  • 2-3 כפות שמן זית כתית מעולה מעודן
  • 5 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות
  • רבע כוס צנוברים
  • חצי כפית מלח
  • מעט עלי פטרוזיליה קצוצים, לקישוט

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו