עוגיות גרנולה עשירות וממכרות
את עוגיות הגרנולה הנהדרות האלה אפשר לשדרג עם הפתעות נוספות מהמזווה, כמו שוקולד צ'יפס או אגוזי מלך קצוצים גס
קל מאוד
10 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה, מלח, שיבולת שועל, חמוציות, קינמון וסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת טורפים קלות את הביצים, מוסיפים שמן ומערבבים. יוצקים את הבלילה לקערה עם תערובת היבשים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- יוצרים בעזרת הידיים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 1/2 1 ס"מ. אפשר גם לאפות בתבנית מאפינס לקבלת צורה עגולה מושלמת.
- אופים בתנור החם כ-12 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.
- 245 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- 1/2 2 כוסות שיבולת שועל גסה
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות
- 1 כפית קינמון
- 240 גרם (1 כוס) סוכר חום
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
- 2 ביצים
- 3/4 כוס שמן "עץ הזית"
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
פוקצ'ה מתוקה
קל
16 מצרכים
3:0
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
סופגניות הודיות גולאב ג'מון
קל
9 מצרכים
0:30