עוגת שוקולד בחושה עם יין מרסלה
הפתיעו את האורחים עם עוגת שוקולד בחושה ועסיסית במיוחד, בטעמים עמוקים של יין מרסלה וקפה. תתכוננו להעביר הלאה את המתכון
בינוני
12 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מעבירים לסיר קטן סוכר דמררה, יין מרסלה וקקאו ומחממים תוך כדי ערבוב עד קבלת רוטב חלק. מעבירים לקערה ומניחים להתקרר.
- מנפים לקערה נפרדת קמח ואבקת אפייה.
- מוסיפים לתערובת הסוכר הקרה שמן וחלמונים וטורפים היטב לקרם חלק.
- מקציפים בקערת מיקסר 3 חלבונים וסוכר, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת הרטובה בתנועות קיפול עדינות, עד שהוא נטמע בה לחלוטין. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מרססים בשמן את תבנית האפייה, יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- בינתיים מכינים סירופ: מעבירים לסיר מים, סוכר ונס קפה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים מיד יין מרסלה וליקר, מערבבים ומניחים להתקרר.
- מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ הקר ומניחים להתקרר. פורסים ומגישים.
חומרים לתבנית בקוטר 18 ס"מ
- 100 גרם סוכר דמררה
- 1/4 כוס יין מרסלה
- 2 כפות קקאו
- 3/4 כוס קמח
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כוס שמן קנולה "עץ הזית"
- 3 ביצים מופרדות
- 50 גרם סוכר
- תרסיס שמן קנולה עץ הזית
לסירופ:
- 1/2 כוס מים
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית נס קפה
- 1 כף יין מרסלה
- 1 כף ליקר קפה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
סופגניות הודיות גולאב ג'מון
קל
9 מצרכים
0:30
עוגיות שוקולד צ'יפס על בסיס שמן זית
קל
7 מצרכים
0:25