עוגת שוקולד בחושה עם יין מרסלה

הפתיעו את האורחים עם עוגת שוקולד בחושה ועסיסית במיוחד, בטעמים עמוקים של יין מרסלה וקפה. תתכוננו להעביר הלאה את המתכון
בינוני
12 מצרכים
1:0

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מעבירים לסיר קטן סוכר דמררה, יין מרסלה וקקאו ומחממים תוך כדי ערבוב עד קבלת רוטב חלק. מעבירים לקערה ומניחים להתקרר.
  3. מנפים לקערה נפרדת קמח ואבקת אפייה.
  4. מוסיפים לתערובת הסוכר הקרה שמן וחלמונים וטורפים היטב לקרם חלק.
  5. מקציפים בקערת מיקסר 3 חלבונים וסוכר, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת הרטובה בתנועות קיפול עדינות, עד שהוא נטמע בה לחלוטין. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מרססים בשמן את תבנית האפייה, יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  7. בינתיים מכינים סירופ: מעבירים לסיר מים, סוכר ונס קפה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים מיד יין מרסלה וליקר, מערבבים ומניחים להתקרר.
  8. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ הקר ומניחים להתקרר. פורסים ומגישים.

אהבתם? שתפו

עוגת שוקולד בחושה עם יין מרסלה

חומרים לתבנית בקוטר 18 ס"מ

לסירופ:

  • 1/2 כוס מים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כף יין מרסלה
  • 1 כף ליקר קפה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו