בורקס מצה מושלם

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
6 מצרכים
0:30

הוראות הכנה

  1. מרטיבים את המצות בקערה או מתחת לברז ועוטפים במגבת נקייה.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  3. מערבבים בקערה את כל הגבינות, טועמים וממליחים במידת הצורך. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
  4. מניחים מצה על משטח עבודה, ממלאים ב-2 כפות גדושות של המלית, מקפלים למשולש ומורידים את העודף (המצה מלבנית). מהדקים את הקצה היטב. מרססים בשמן, מפזרים שומשום, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-15 דקות להזהבה. לחילופין אפשר לטגן במחבת עם תרסיס שמן.
  5. מגישים מיד עם ביצה וירקות.

אהבתם? שתפו

בורקס מצה מושלם

מרכיבים ל-4 בורקסים גדולים או 8 קטנים:

  • 4 מצות
  • 100 גרם גבינת ריקוטה
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 50 גרם גבינה מלוחה
  • 1 ביצה טרופה
  • תרסיס שמן חמניות

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

בורקס מצה מושלם בורקס מצה מושלם
קל
6 מצרכים
0:30